POJACANJE VODOVODA UROS JAGLICICKUGLANJE

Počinje trka u super ligama Srbije, kuglaši Beograda i kuglašice Pionira brane titule

Ovog vikenda počeće trka za novim šampionskim zvezdicama u Super ligama Srbije.

Kuglaši Beograda brane titulu i 18. septembra na Banjici dočekuju u prvom kolu Super lige Srbije Kraljevo, koje je lane osvojilo osmo mesto. Tim trenera Vojka Pavlovića, ima velike ambicije ove sezone, uz odbranu obe domaće titule (kup i šampionat) izazov je visok plasman u Svetskom kupu i potom pohod na fajnal for Lige šampiona. Opimizam nije bez pokrića, u klub je došao član zlatne reprezentacije Srbije, šampiona sveta, Čongor Baranj iz Sente, takoda je sada u Beogradu polovina igrača iz tima koji je u maju u Sarajevu osvojio drugi put uzastopno titulu prvaka sveta: Baranj, Goran Ostojić, Daniel Tepša i Arpad Antal!

Dva beogradska superligaša, večiti rivali Crvena zvezda BN Bos (šesta prošle godine) i Partizan (lane četvrti) su se lepo pojačali. Crveno beli su imali jednog  kadetskog reprezentativca Igor Kovačića,  sada su  su doveli drugog člana kadetske reprezentacije šampiona sveta, Alena Kujundžića iz Spartak Matice (Subotica) i Dragana Vukelića iz inđijskog Železničara. Partizan je jači za Stefana Popovića internacionaca koji se vratio iz Knin Revite, premijerligaša BiH i Aleksandra Živadinovića, takođe iskusnog internacionaca koji je stigao iz Laktaša (BiH).

Povezana vest:  KUGLANJE, Junaković bez borbe u četvrtfinalu

Najviše igrača doveo je za novu sezonu ambiciozni kragujevački Vodovod, novajlija u Super ligi, prvak Prve lige Srbije – Centar prošle sezone. U Kragujevac su došli reprezentativac šampiona sveta selekcije Srbije Uroš Jagličić (stigao iz Metalca, Gornji Milanovac) a iz Gornjeg Milanovca prešli su i Milovan Pantić, Dragan Vuksanović i Marko Joksimović.  Metalac je pokušao da osveži redove dovođenjem iz Vodovoda Milana Radojičića i Milorada Borovnjaka, kao  i Slavišu Petrovića iz Čačka. Čini se, ipak da je najveći hendikep ovog kluba (lane je bio peti) odlazak srpskog selektora i šefa struke do prošle godine u Metalcu Miloša Ponjavića za trenera u Sport u Podbrezovu…

Senta Visa prom, koja je lane bila vicešampion, ostala je bez Čongora Baranja (otišao u Beograd) i sjajnog člana seniorske i kadetske reprezentacije šampiona sveta Roberta Ernješija koji je prešao u Segedin. Dovela je, međutim,  Žolta Kiša (iz Metalmaksa Banja Luka) i Gorana Vekića iz Niš puta.

Povezana vest:  KUGLANJE, Svečano otvoren Evropski kup u Banji Junaković

Niš put je lane bio treći, angažovao je Miloša Simijonovića juniorskog reprezentativca iz kostolačkog Rudara. Sjajan mladi tim ima novajlija zrenjaninski Banat sa juniorskim reprezentativcima Popovim, Simonovićem i Vlajkovim, i biće tvrd orah… Opasni su i Kraljevčani, koji imaju godinu supeligaškog staža iza sebe. Lane sedmoplasirani Eđšeg, sa istim snagama ulazi u novu superligašku sezonu.

Na mapi Srbije za novi šampionat je ucrtana i nova super moderna kuglana sa šest staza u hotelu Izvor u Aranđelovcu. Od muških superligaša na njoj će igrati Metalac (Gornji Milanovac), Vodovod (Kragujevac), Niš put i Kraljevo.

Kuglašice Pionira brane titulu sa timom koji jeprošle sezone uz duplu krunu srpskog kuglanja (kup i prvenstvo) zabeležio i najveći uspeh u istoriji ženskog kuglanja osvajanjem drugog mesta u Ligi šampiona. Okosnicu čine Nevenka Joković, Renata Vilov, Estela Gere, Ibolja Tot, Mima Bogdanović i Liva Santo.

Vicešampionke SPC Vojvodina dovele su juniorsku reprezentativku Kseniju Milosav iz zrenjaninskog Kristala, ali su ostali bez reprezentativke Jelene Petrović, vlasnice svetske bronze prošle godine,  koja je otišla u Banat (Zrenjanin)..

Trećeplasirani tim prošle godine Apatin ostao je u istom sastavu, predvodiće ih dve reprezentativke Zorica Barać i Nataša Savić.  Novosadski superligaš Ada kompjuters angažovao je Jasminu Anđelković iz Jagodine i Angelu Zolnai iz Jedinstva (Novi Bečej), dok je u ekipi novajlije beogradskog EDB došla  Marina Jokić iz Putara Niš. Drugi novajlija Srem iz Rume igraće sa istim timom koji je prošle godine osvojio prvo mesto u Prvoj ligu Srbije – Vojvodina…Zrenjaninski Kristal, lane četvrti, kao i petopalsirani kikindski Toza Marković  su i ove sezone kandidati za gornji superligaški dom…

Povezana vest:  KUGLANJE, NAŠI U SVETU: Segedin pobedio Zalaegerseg u derbiju i osvojio jesenju titulu!

Parovi prvog kola u Super ligi Srbije za kuglaše -17. septembar, Aranđelovac: Metalac – Partizan, Senta: Senta Visa prom – Vodovod (Kragujevac), Beograd (Banjica): Crvena zvezda BN Bos – Eđšeg (Bačka Topola).

18. septembar, Beograd (Banjica): Beograd Poštanska štedionica – Kraljevo, Aranđelovac: Niš put – Banat (Zrenjanin).

Kuglašice, 17. septembar, Zrenjanin (Banat): Banat – Eđšeg, Novi Sad (Sajam): SPC Vojvodina – Jedinstvo (Novi Bečej), Beograd (Banjica): Srem (Ruma) – EDB (Beograd).

18. septembar, Subotica: Pionir – Ada Kompjuters, Banja Junaković: Apatin – Toza Marković (Kikinda).