pobednici golf turnira

GOLF
Đurđević pobednik X Internacionalnog Amaterskog Prvenstva Srbije

Za vikend je na terenima dva srpska golf kluba, na Adi Ciganliji i u Žablju odigrana finalna runda X Internacionalnog Amaterskog Prvenstva Srbije u golfu. Dok su na terenu Golf kluba Centar u Žablju snage odmeravali golferi iz B kategorije koji su igrali po Stableford pravilima, u Beogradu su se za titulu najboljeg takmičili najbolji golferi iz nekoliko zemalja.

Pored tradicionalnih gostiju iz regiona, među kojima je najviše Hrvata i Slovenaca, takmičili su se i golferi iz Makedonije, Francuske, Irske, Ujedinjenog Kraljevstva, Švedske i Sjedninjenih Američkih Država.

Povezana vest:  KUGLANJE, Gradi se kuglana u Golubincima

Nakon dva dana takmičenja, dobili smo i pobednike. U Žablju je prvo mesto osvojio Milan Velisavljević, ispred mladog Andreja Stanarevića i Jovana Stankova. Paralelno sa golferima iz A kategorije, na terenu Golf kluba Beograd, igrali su i golferi koji su pozvani od strane organizatora. Oni su se takmičili po Stableford pravilima, poput golfera u Žablju. Najbolji među njima bio je Miloš Karadžić, koji je takmičenje završio ispred Erika Grasera iz Francuske i Vladimira Đukanovića.

U A kategoriji je, prema očekivanjima bilo i najzanimljivije. Prošlogodišnji pobednik, hrvatski golfer, Ivan Vučemil nije uspeo da odbrani trofej. Odličnom igrom, naš reprezentativac i jedan od najboljih srpskih golfera Ilija Đurđević, završio je ispred Vučemila i osvojio ovogodišnje, jubilarno, X Internacionalno Amatersko Prvenstvo Srbije. Tako je Srbija dobila golferskog šampiona. Iza Đurđevića i Vučemila, redom, do petog mesta, završili su Branimir Gudelj (CRO), Mihailo Dimitrijević (SRB) i Mladen Čavić (SRB). U prvih 5 ovogodišnjeg prvenstva završilo je trojica naših reprezentativaca, od kojih je Dimitrijević još uvek junior, što svakako govori o svetloj budućnosti golfa u Srbiji.

Povezana vest:  ŠAH VESTI, Kovačević i Dražić remizirali u Puli

Od ove godine, logo X Internacionalnog Amaterskog Prvenstva Srbije jeste fragment grafike akademskog slikara Miljuša, koje će ove godine, pored vrednih nagrada, biti poklonjene najboljim golferima. Dodela nagrada i gala večera održana je u restoranu klupske kuće golf kluba Beograd.

Sezona golfa u Srbiji je u punom jeku, pa nas tako sledećeg vikenda već očekuje peti turnir Masters serije, na terenu Golf kluba Beograd. U pitanju je Diners Club Golf Turnir, koji će biti odigran 24. i 25.septembra. Dođite da uživamo u golfu.

Povezana vest:  KUGLANJE, Četiri pobede protiv Rumunije