golf 2

GOLF

Šolakova i Gudelj pobednici Diners Club Golf Turnira

Nakon dva dana jako kvalitetnog golfa, završen je prvi Diners Club Golf Turnir. Peti turnir ovogodišnje Masters serije, privukao je najveći broj golfera ove sezone. Zbog velikog interesovanja, bilo je golfera koji nisu mogli uzeti učešće na Diners-ovom turniru.

Oni koji su se prijavili i odigrali dva dana, prikazali su jako zavidan kvalitet i ostvarili respektabilne rezultat. Igralo se u tri kategorije, kao tokom cele Maters serije. U konkurenciji za zvanje najboljih, bili su muškarci u A i B kategoriji i dame u objedinjenoj kategoriji.

U A kategoriji i kod dama, ulog je bio velik. Pobednici ovih kategorija, svojom igrom su zaradili učešće na ovogodišnjem Diners Club Svetskom Kupu na Mauricijusu. Potencijalna nagrada za ubacivanje u rupu iz prvog udarca na petoj rupi, poznatog kao “hole in one”, bio je Smart For Two Coupe.

Povezana vest:  Udovičić: Srbija zbog volontera bolje mesto za život

Na kraju, srpski golf se može ponositi ostvarenim rezultatima i završnicom samog turnira. Kod dama, titulu i učešće na pomenutom turniru na Mauricijusu osvojila je Gordana Šolak, kojoj je ovo druga uzastopna pobeda u Masters seriji. Na drugom i trećem mestu takmičenje su završile Jelena Đorđević i Dragana Andrejević. U B kategoriji kod muškaraca, poput Gordane Šolak, drugu uzastopnu pobedu ostvario je Slobodan Bogdanović, koji svojom igrom dokazuje tvrdnje mnogih da ima kvalitet za A kategoriju. Iza Bogdanovića, sa poenom manje, drugo mesto je osvojio Vladimir Stojković, dok je treći bio Miloš Karadžić.

Takmičenje u A kategoriji je u potpunosti opravdalo svoj kvalitet. Do samog kraja je bilo jako napeto, pa je tek nakon play-off-a, turnir dobio ukupnog pobednika. Po prikazanoj igri tokom turnira Erik Graser je bio najbolji, ispred Mihaila Dimitrijevića i Ranka Helca, mladih nada srpskog golfa. Ipak, zbog specifičnosti računanja rezultata u golfu koji podrazumeva upoređivanje ostvarenog rezultata na terenu i trenutnog  igračkog “hendikepa”, ukupni pobednik i učesnik na turniru na Mauricijusu je odlučen nakon play-off takmičenja između Mihaila Dimitrijevića i Branimira Gudelja.

Povezana vest:  KUGLANJE, Partizan bolji od Banata, Singidunum iznenadio Sremice!

Ova dva mlada igrača. koji imaju svetlu budućnost, prisutnima su pokazali kakvu dramu može doneti golf. Iako je Dimitrijević na prvoj rupi imao bolju poziciju, obojica su ostvarila isti rezultat, pa se moralo ići dalje, na rupu broj 2. Lošiji početni udarac je Dimitrijevića stavio u situaciju da mora da se “vadi” iz teške pozicije, pa je Gudelj, koji je svoj prvi udarac smestio na nekoliko metara od rupe, iskoristio prednost i okitio se zvanjem ukupnog pobednika.

Povezana vest:  NHL VESTI, Nezaustavljivi Bruinsi u derbiju sredili i Penguinse

Nakon jako uzbudljivog golferskog vikenda na terenu Golf Kluba Beograd, na Adi Ciganliji, sezona se nastavlja po ustaljenom kalendaru. Nova uzbuđenja i šesti turnir Masters serije, koji će nam doneti učesnike finalnog Mastersa, očekuju nas za dve nedelje. U pitanju je III Cisco Challenge golf turnir, za koji se može reći da je tradicionalni i koji će nam zasigurno doneti dosta uzbuđenja.

Zato, prijatelji golfa, posetite nas na golf terenu na Adi, na mestu na kome se golf može igrati na samo nekoliko minuta od centra grada.

Dobrodošli.