Matija_Muniza_Petrovic_Andrea_Stamenic_Chevrolet

Chevrolet slavi mlade talente kao domaćin Noći dizajna u Londonu

Kompanija Chevrolet Europe je večeras pozvala specijalne goste iz sveta dizajna, umetnosti i medija na gala proslavu u londonskoj elektrani Batersi, da odaju priznanje evropskim pobednicima takmičenja u primenjenim umetnostima, Mladi? Kreativni? Chevrolet!, za 2011. godinu. Vodeći ljudi u domenu dizajna i kreativne industrije daju svoje mišljenje o nadolazećim trendovima, nakon čega sledi žurka, a zabavu će obezbediti mladi talenat Bluey Robinson i popularni umetnik, DJ T.

Pioniri dizajna o dolazećim trendovima

U skladu sa temom večeri, poznati inovatori u domenu primenjenih umetnosti govore o budućnosti dizajna. Kompanija Chevrolet Europe pozdravlja vodeće ličnosti iz polja dizajna i filma, Nevila Brodija, Vejn Hemingveja i Lusi Voker, koji će se predstaviti samo publici sa pozivnicom.

Neville Brody je međunarodno priznat dizajner, tipograf, umetnički direktor i brend strateg. Od samog početka njegove karijere na poziciji umetničkog direktora magazina The Face do njegovih aktuelnih uloga – direktor studija za istraživanje, predsednik izvršnog odbora kompanije D&AD i dekan departmana za vizuelne komunikacije na Kraljevskom koledžu za umetnost (London), između ostalog – Brody je bio konstantan i prepoznatljiv glas u svetu dizajna. Knjiga koja proslavlja 20 godina FUSE, njegovog časopisa o eksperimentalnoj tipografiji, će biti puštena na tržište kasnije u toku godine.

Od kreatora Red or Dead kompanije koja se bavi uličnom modom do inovatora u domenu socijalnog stanovanja, Wayne Hemingway menja način na koji posmatramo urbani dizajn. Kompanija Hemingway Design se specijalizovala za pristupačne i socijalne stanove, i osvajala je nagrade za projekte velikog spektra u gradovima širom Velike Britanije. Hemingway je takođe poznat po objavljenim delima i po tome što je stvorio proslavljeni Vintage festival. On je profesor na Fakultetu za veštačku životnu sredinu na Univerzitetu Northumbria.

Povezana vest:  Istraži, prikaži, znanje u 7. Noći istraživača potraži!

Lucy Walker je nominovana za britansku nagradu filmske akademije za dokumentarni film. Ona živi u LA. Dobila je priznanje za svoj rad na filmovima kao što su „Devil’s Playground“ (2002), „Blindsight“ (2006), „Waste Land“ (2010) i „Countdown to Zero“ (2010).

Slavlje evropskih pobednika takmičenja u primenjenim umetnostima

Zvezde večeri su bili i pobednici ovogodišnjeg takmičenja Mladi? Kreativni? Chevrolet!. Chevrolet je ponudio izazov studentima primenjenih umetnosti u 22 evropske zemlje da pomognu u proslavi 100-godišnjice brenda u 2011. godini. Rekordan broj od 552 projekta iz 155 škola je prijavljen u kategorijama: moda, muzika, fotografija, video izraz i vizuelne umetnost. Komapanija Chevrolet Europe je 2007. godine stvorila takmičenje „Mladi? Kreativni? Chevrolet!“ kako bi podržala mlade talente i kako bi stvorila platformu za razmenu između novih kreativnih lidera i jednog of najikoničnijih brendova životnog stila na svetu.

Evropski pobednici i finalisti su lično preuzeli svoje nagrade od strane predsednika i glavnog direktora kompanije Chevrolet Europe Wayne Brannon-a. Takođe su upoznali cenjeni evropski žiri takmičenja Mladi? Kreativni? Chevrolet! za 2011, sastavljen od poznatih imena iz industrije umetnosti i zabave.

Povezana vest:  Jedinstveni modni izraz "Modne vinjete" na 38. Black'n'Easy Fashion Weeku

Vrhunski muzički i DJ nastupi za zabavu

Publiku će zabavljati dva poznata umetnika: uzbudljivi pevač-tekstopisac Bluey Robinson i klupska zvezda  DJ T.

Bluey Robinson je jedna od najnovijih zvezda u usponu. Zadržavajući izrazito britanski karakter – ali uz primese Princa, Otis Reddinga, The Jackson 5 grupe, Cee-Lo Greena i Bruno Marsa – ova 22-godišnjak je poznat po svom pevačkom i talentu za pisanje pesama. Robinson se proslavio sa bitmejkerom Labirinthom, a u skorije vreme je postao poznat po obradama soul klasika za putnike u metroima Londona, Pariza i Nju Jorka. Njegova pesma „Showgirl“, kako originalna tako i akustična verzija, privukla je znatnu pažnju.

Thomas Koch iliti DJ T. je suštinski deo klupske i kulture elektronske muzike preko 20 godina. Kao priznat DS, vlasnik sopstvene izdavačke kuće, menadžer kluba, izdavač i novinar, DJ T. se trenutno koncentriše na njegov glavni posao, sa dugo očekivanim trećim LP-jem, „Pleasure Principle“.

Izloženi upečatljivi Chevrolet modeli ikone

U čast Chevrolet 100-godišnjice u 2011. godini, modeli iz glavnih dekada istorije brenda su izloženi, zajedno sa Corvette Stingray modelom iz 1964. godine – koji mnogi istoričari automobilske industrije smatraju jednim od najlepših ikada dizajniranih automobila.

Pored njega je njegova futuristička verzija, Corvette Stingray koncept za 50. godišnjicu postojanja modela (50th Anniversary Corvette Stingray Concept), koji proslavlja prvo pojavljivanje u Evropi. Chevrolet donosi futurističku viziju tehnologije i dizajna sa Corvette Stingray konceptom napravljenim povodom 50-godišnjice postojanja modela. Ovaj koncept je razvijen kao izazov unutrašnjeg dizajna, kako bi ukombinovao klasične detalje modela Corvette sa iznenađujućim visokotehnološkim karakteristikama, modernim materijalima, i upečatljivim novim izgledom. Ovaj automobil je dobro postavljen sa „clamshell“ haubom, makaza vratima, ergonomskim sedištima, kamerom na retrovizorima sa opcijom za noćni vid i hibridnim pogonom visokih performansi. Interaktivne kontrole osetljive na dodir dozvoljavaju vozaču da prilagodi snagu i efikasnost njegove ili njene vožnje i podele je sa prijateljima preko sistema kamera u kolima i unapređene telemetrije. Verzija ovog modela takođe glumi u filmu „Transformers: Revenge of the Fallen“ i „Transformers: Dark of the Moon“ u ulozi Sideswipe-a.

Povezana vest:  Trka za doprinos u istraživanju raka

Inovativni električni automobil sa mogućnošću produženog dometa, Chevrolet Volt, je takođe izložen na ovom događaju. Ovaj automobil će se naći u prodaji u Evropi u novembru 2011. godine.

Pored toga, belgijska kultna dizajnerska marka, Quinze & Milan, prikazala je primere svog rada kao i kratak film o pravljenju instalacije, jednokratne kreativne i tehnološke reinterpretacije modela Chevrolet Orlando. Koristeći njihov simbol, QM penu, na odabranim delovoma novog porodičnog sedmoseda, Quinze & Milan su napravili intrigantan kontrast. Ova ekskluzivna avangardna instalacija će biti prisutna u Superbrands London hali na londonskom festivalu dizajna od 22-25. septembra 2011.