Statreniras1

Više od 20 sportskih rekreativnih klubova predstavljeno u Sremskoj Mitrovici u okviru akcije „Šta treniraš?“

U okviru akcije „Šta treniraš?“ u Sremskoj Mitrovici danas je predstavljeno više od 20 sportskih rekreativnih klubova sa ciljem motivisanja mladih iz ovog mesta da izaberu odgovarajuću sportsku aktivnost za sebe. Akciju je pre dve godine pokrenuo Coca-Cola Sistem (kompanija Coca-Cola i Coca-Cola Hellenic) u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta, Republičkim zavodom za sport i Sportskim savezom Srbije koji su u realizaciji ovog projekta prepoznali ideje koje doprinose sprovođenju Strategije razvoja sporta i Strategije za mlade.

Povezana vest:  KUGLANJE, Gošće odnele sve bodove u 10. kolu Super lige Srbije

Posle Beograda, Novog Bečeja i Stare Pazove gde je predstavljeno više od pedeset nacionalnih sportskih saveza, Sremska Mitrovica je četvrti grad u kome je ove godine otvoreno pitanje „Šta treniraš?”.  Prisutnima se predstavilo 24 sportska kluba i saveza iz Sremske Mitrovice i okoline, promovišući 20 sportova i aktivnosti.

Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije ovom prilikom izjavio je da su projekti poput akcije “Šta treniraš?” važni za društvo jer motivišu mlade da budu fizički aktivni, pruža im se mogućnost da zavole sport i usvoje zdrave životne navike. Značaj sporta za dobrobit zajednice je mnogostruk. Upravo zato Sportski savez Srbije podržava ovaj projekat jer je ulaganje u mlade najvrednija investicija. Što više dece danas odluči da se bavi sportom, profesionalno ili rekreativno, predstavlja uspeh i korak bliže ka zdravijoj naciji.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Nevene Ignjatović: Žao mi je što nisam iskoristila ovu šansu, staza je bila perfektna

„Aktivan način života, sport, rekreacija i druženje jesu vrednosti koje Coca-Cola Sistem tradicionalno podržava. Izuzetno nam je važno što sa Ministarstvom omladine i sporta i drugim partnerima, imamo priliku da danas mladima u Sremskoj Mitrovici približimo rekreativne sportske aktivnosti u njihovom gradu i na taj način ih podstaknemo da odaberu sport po svojoj meri. Drago nam je što je ova akcija zaživela i izuzetno smo zahvalni Sremskoj Mitrovici i gradonačelniku Branislavu Nedimoviću koji su na najbolji način predstavili sportski duh svoga grada“, rekla je predstavnica Coca-Cola Sistema, Milica Stefanović.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Partizan preokrenuo protiv NS Starsa i izjednačio se na tabeli sa Crvenom zvezdom

Projekat „Šta treniraš?“, da podsetimo, pokrenut je u julu 2009.  godine u Beogradu i naišao je na odličan odziv javnosti, sportskih saveza i naročito mladih, te je na taj način započet proces njihovog vraćanja sportu, a akcija se sada nastavlja širom Srbije. Tokom 2010. godine akcija je realizovana u Kragujevcu, Novom Pazaru i Beogradu.