ALEKSANDRA_JEVREMOVIC

MAČEVANJE

Aleksandra Jevremović se bori za ulazak u 32 na Šampionatu sveta u Kataniji

 

Mačevalka Crvene zvezde Aleksandra Jevremović, osvetlala je obraz srpskom mačevanju na Šampionatu sveta u Kataniji u Italiji u disciplini mač plasiravši se među 64. Ona će u četvrtak 13. oktobra raditi za ulazak u 32 protiv mačevalke iz Velike Brtanije Lorens.

Jevremovićeva je sjajno prošla grupu sa čak pet pobeda i izbegla prve direktne elimincije za ulazak u 96. U drugim direntim elimnacijama za plasman u 64 pobedla je  Kanađanku Gaj sa 15:12, koja je u prvim direktnim eliminacijama izbacila srpsku mačevalku Smiljaku Rodić iz Silnog (15:11). Treću srpsku takmičarku Danijelu Ilić eliminisala je u prvom krugu Čilenaka Bravo sa 15:11.   Ilićeva je imala tri pobede u grupi i na kraju je završila na 104. mestu, dok je Rodićeva imala dve pobede i plasirala sa na 119. mesto u konkurenciji 155 mačevalki.

Povezana vest:  Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije i Institut za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“ potpisali Sporazum o saradnji

U muškoj konkurenciji mačem, reprezentaivac Silnog Danilo Nikolić je završio takmičenje na 100. mestu. U grupi je imao četiri pobede,  ali je  i izgubio je u prvim direktnim eliminacijama za ulazak u 98. od Von Platena (Švedska) sa 15:11. Igor Stojadinović je posle četiri pobede u grupi išao u eliminacijama na Naukina iz Kirgistana i poražen je sa 15:14 zauzevši 108. mesto.

Povezana vest:  Kitić: Prekinut štrajk glađu,Radničkom uključena struja

Najmlađi srpski predstavnik Luka Nikolićć je prošao grupu sa dve pobede ali ga je u eliminacijama izbacio Australijanac Robinson i završio je na 141. mestu od 214 mačevalaca.

Jedini srpski  takmičar floretom Miljan Kovačević nije pršao grupu. Imao je jednu pobedu i plasirao se na kraju na 121. mesto.