andrija_zlatic

Andriji Zlatiću „Nagrada grada Užica“

 

Dan Grada Užica 9. oktobar obeležen je nizom sportskih i kulturnih događaja. Dodeljena su priznanja, povelje i nagrade za istaknute rezultate u različitim oblastima. Među nagrađenima je i strelac Andrija Zlatić koji je Srbiji i Užicu do sada podario mnogo medalja i pehara.

U izuzetno uspešnoj sezoni, od marta do oktobra ove godine Andrija je osvojio sedam medalja. Pobedio je u finalu Svetskog kupa u Vroclavu MK pištoljem i osvojio, uz zlatnu medalju i  jedno od najprestižnijih priznanja svetskog streljaštva kristalni globus ISSF, na Šampionatu Evrope u julu u Beogradu okitio se zlatnom medaljom MK pištoljem, a u martu je vazdušnim pištoljem na EŠ u Breši osvojio srebro.

Povezana vest:  Mirosavljev sedmi u Minhenu

Sa svetskih kupova ove godine Zlatić se vratio sa četiri medalje. U Čangvonu  je osvojio zlato vazdušnim pištoljem, u Fort Beningu bronzu MK pištoljem a kruna je bio  Minhen gde se okitio sa dva srebra – MK i vazdušnim pištoljem. Završio je sezonu na prvom mestu svetske rang liste vazdušnim i na drugom mestu MK pištoljem.

Povezana vest:  Jasni Šekarić nagrada „Karić fondacije“

U karijeri ima dva seniorska svetska srebra iz Lahtija 2002.(kada je ispunio olimpijsku normu za Atinu) i Minhena 2010. Bio je šampion Evrope  vazdušnim pištoljem u Pragu 2009. Prošle godine sa Mikecom i Grgićem osvojio je ekipno srebro vazdušnim pištoljem na SP u Minhenu.

Sa Prvenstva Evrope 2005. u Beogradu ima ekipnu bronzu MK pištoljem. Kao junior bio je šampion sveta 1988. u Barseloni i iste godine evropski juniorski šamiion u Kopenhagenu.

Povezana vest:  Predolimpijski turnir u Londonu od 18. do 29. aprila 2012.

– U za mene najuspešnijoj godini u karijeri, ovo priznanje mi daje podstrek da nastavim vredno da treniram – istakao je Andrija Zlatić, zahvalivši se na priznanju. – Dogodine na Olimpijskim igrama u Londonu želim da izađem na vatrenu liniju potpuno pripremljen i da pokušam da osvojim  medalju koja mi nedostaje u karijeri, a to je olimpijska.