ragbi_13_najava_rusija_srbija

RAGBI 13, KVALIFIKACIJE ZA SVETKI KUP

SRBIJA – RUSIJA

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u ragbiju 13 dobiće epilog predstojeće subote u Beogradu. na stadionu Nastavnog centra „Makiš“ u Beogradu gde će se u okviru 3. kola sastati Srbija – Rusija (12.00) i Liban – Italija (14.00). U prvom meču duplog programa, naša selekcija će se boriti sa ruskim timom za 3. mesto i trofej u Kupu Milana Kosanovića, dok će Italijani i Libanci odlučivati o poslednjem putniku na SP 2013. godine u Engleskoj i Velsu.

Nakon dva poraza u dosadašnjem delu turnira, „orlovi“ u dobrom raspoloženju dočekuje duel sa Rusima, koji su takođe bez pobede u dosadašnjem toku takmičenja. Očekivano, obe selekcije su izgubile od Libana i Italije, koje u svojim redovima imaju igrače koji su rođeni u Australiji i koji profesionalnu karijeru grade u najjačim ligama sveta.

Povezana vest:  Streličarstvo, Ispunjeni snovi učenika Obrazovnog sistema “Ruđer Bošković“

Bez obzira što ni naša ni ruska reprezentacija nemaju više šanse da se kvalifikuju SP, utakmica neće biti lišena rezultatskog značaja. Osim za prestiž i bolju poziciju na međunarodnoj rang-listi, duel će se bodovati i za Kup Milana Kosanovića, takmičenje slovenskih zemalja, u okviru kog su oba tima već savladala Ukrajinu.

Legenda ragbija 13, Li Kurks, koji je prvi savetnika selektora Srbije Marka Jankovića, optmistia je pred utakmicu sa Rusima.

„Oba tima su ranije obeležila ovu utakmicu kao onu koju bi mogli pobediti. Ne mogu da komentarišem Rusiju, ali mi smo se tokom prethodne dve nedelje razvili kao tim i ulazimo u subotnju utakmicu sa dosta samopouzdanja. Rezultat protiv Libana nije bio prava slika, ali smo savladali razočarenje i pružili znatno bolju partiju protiv Italije. Bili smo vrlo dobri u odbrani i izazvali ih u nekoliko navrata u napadu, ali realizacija i odluke u napadu moraju da budu bolji. Sa nestrpljenjem očekujemo utakmicu i ukoliko budemo igrali na nivou svojih mogućnosti siguran sam u pozitivan rezultat.“

Povezana vest:  KUGLANJE, Četiri srpska aduta na seniorskom i juniorskom Svetskom kupu u Talinu u Estoniji

Kao i pred meč sa Italijom, naša selekcija će se pripremati u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Selektor Janković može da računa na sledećih 20 igrača: Ivan Šušnjara, Nebojša Živanović, Miloš Ćalić, Stevan Stevanović, Radovan Tajsić, Adam Nedić, Ilija Radan, Zoran Pešić, Dejan Lukenić, Stefan Nedeljković, Soni Radovanović, Osten Novaković, Vuk Tvrdišić, Danilo Delić, Lazar Živković, Aleksandar Aleksić, Nikša Unković, Mirko Božović, Milan Šušnjara, a u ekipu se vraća i kapiten Dalibor Vukanović, koji je propustio meč sa Italijom.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Sremski derbi na otvaranju

Pobednik utakmice Liban – Italija plasiraće se u Grupu C SP, gde ih očekuju Škotska i Tonga. Na utakmici između ove dve selekcije na terenu će se naći neki od najboljih igrača sveta, među kojima su najzvučnija imena Italijani Entoni Miničelo, Džoel Ritmuler, Kamerno Ćiraldo i Vik Mauro i Libanci Rej Mudžali i Stiv Azi. Kroz kvalifikacije pravo za učešće na SP izbortila je još selekcija SAD, koja je u Atlantskoj grupi bile bolje od Jamajke i Južne Afrike.