ice_hockey

Avion s hokejaškim timom srušio se zbog ljudske greške

 

Ljudska greška je uzrok nesreće ruskog putničkog aviona tipa „Jak-42“ koji se srušio 7. septembra kod Jaroslavlja, nekoliko minuta nakon uzletanja, kada je poginuo ceo hokejaški tim „Lokomotive“, saopštila je danas istraga. Prilikom uzletanja jedan od pilota je slučajno povukao kočnice, a zatim naglo pokušao da podigne avion, prenosi AP.

Povezana vest:  Milica Babić šesta juniorka na planeti vazdušnom puškom

Avion kompanije „Jak-servis“ zapalio se nedugo posle poletanja s aerodroma nakon čega se u letu prepolovio i pao u reku Volgu.

Ovu tragičnu nesreću od ukupno 45 osoba u avionu preživeo je samo jedan član posade. Aleksej Morozov koji je vodio istragu saopštio je da je posada imala dovoljno vremena da bezbedno prekine poletanje u trenutku kada su shvatili da nije sve u redu i krivi vlasnika aviona što nije poštovao bezbednosne standarde i adekvatno obučio posadu.

Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Počinje Svetsko prvenstvo za seniore u Rejkjaviku

Ruske federalna avijacija zatvorila je u septembru kompaniju „Jak-servis“ nakon što je prilikom provera utvrđeno da je bilo ozbiljnih kršenja propisa. Hokejaši „Lokomotive“ putovali su u glavni grad Belorusije Minsk, gde je trebalo da igraju protiv kluba Dinamo. To je trebalo da bude prva utakmica u sezoni Kontinentalne hokejaške lige (KHL).