nis_medija_dej (1)

Reprezentativci se družili sa Nišlijama i brojnim novinarima

 

Sunčan i lep dan u Nišu, oko podneva reprezentativci Srbije proveli su na glavnom trgu ispred TC „Kalča” družeći se sa mnogobrojnim Nišlijama i novinarima, delili autograme, fotografisali se…

Bilo je to prvo od tri planirana po gradovima domaćinima Kupa nacija.

– Radujem se što sam ponovo u Nišu gde smo prošle godine u junu igrali baraž za Svetsko prvenstvo u Švedskoj sa Češkom. Iznenađen sam komforom renoviranog Čaira. To će za nas biti veliki podstrek, da u,za nas, ipak, važnoj utakmici protiv Mađara pružimo maksimum. Žao mi je što i mečeve u grupi na Evropskom prvenstvu ne igramo ovde, ali verujem da će naša reprezentacija i u Beogradu imati podršku niških ljubitelja rukometa – istakao je desni bek Marko Vujin u obraćanju okupljenim građanima i novinarima na trgu gde već uveliko sat odbrojava vreme preostalo do početka šampionata Starog kontinenta.

Povezana vest:  EP 2016, Francuzi u finišu meča do pobede protiv Makedonije

Saigrač Rastko Stojković je obećao da će reprezentativci uvek stremiti vrhunskim rezultatima.

– Dobra smo reprezentacija, skup kvalitetnih pojedinaca što je osnov za bolje rezultate nego do sada. Nadam se da ćemo na radost svih u Srbiji uspeti da dođemo do završnice šampionata Starog kontinenta i borimo se za medalju. U Nišu se uvek osećamo izvanredno, ovaj grad živi za rukomet, nadamo se da velikoj podršci i u meču sa Mađarima.

Povezana vest:  Treća pobeda rukometaša Crne Gore, u Podgorici pao Izrael

Momir Ilić ima problema sa povredom zgloba, ali je kao i uvek bio nasmejan i raspoložen:

– Ne treba da ponavljam da smo na krilima publike u Čairu igrali bolje, poletnije i postizali dobre rezultate. Dvorana je super, očekujem podršku i u prvom meču Kupa nacija kao i mnogih godina u prošlosti.

Selektor Veselin Vuković, kao igrač vlasnik olimpijskog i svetskog zlata je istakao:

– Ovo je početak veoma ozbiljnih priprema za Evropsko prvenstvo. Smatram da je to istorijska šansa za srpski rukomet i ne smemo je olako shvatiti i propustiti.

Zajedno sa reprezentativcima ispred Kalče bili su i generalni sekretar RSS Božidar Đurković, direktor hale Čair Bratislav Ignjatović, načelnik za kulturu, sport i obrazovanje grada Niša Nenad Gašević, Jovan Jovanović iz Saveza za školski sport, MRK Niška Banja, ZORK Niska Banja, Naisus, Crveni Krst.

Povezana vest:  EP ŽENE 2012, Čehinje startovale pobedom u A grupi

Reprezentacija Srbije prvi meč na Kupu nacija igra u četvrtak, 3. novembra protiv Mađarske u 18 časova u Čairu. U drugoj utakmici se sastaju Hrvatska i Češka u 20.

U subotu 5. novembra u beogradskom Pioniru sastaju se Srbija – Hrvatska u 18 i Mađarska – Češka u 20, a dan kasnije u vršačkom Milenijumu Srbija – Češka (18) i Mađarska – Hrvatska (20).

Novo druženje sa medijima i građanima je u Beogradu ispred Delta sitija u petak u 12.30.

nis_medija_dej