partizan_grupna

HOKEJ NA LEDU
Hokejaši Partizana posle produžetka bolji od Slavije iz Ljubljane
 
Hokejaši Partizana pobedili su posle produžetka ekipu HK Slavija iz Ljubljane sa 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 1:0), u meču 14. kola Slohokej lige.
Strelci za ekipu Partizana bili su Pavel Popravko i Marko Milovanović, dok je jedini gol za ekipu Slavije postigao Luka Kar.
Odlučujući momenat na meču koji je obilovao nervoznom igrom i isključenjima postigao je Marko Milovanović 37 sekundi pre kraja produžetka i tako doneo Partizanu dva boda.
Partizan posle ovog kola zauzima treće mesto na tabeli Slohokej lige sa 22 bodova.
Prva trećina protekla je u izjednačenoj igri ali bez pogodaka na obe strane, a nije bilo čak ni izrazitih šansi za golove. Nešto zanimljivije bilo je u nastavku, kada su obe ekipe propustile po nekoliko stopostotnih šansi, ali su mreže i dalje mirovale.
Na prvi gol čekalo se 48 minuta kada je igrač gostujuće ekipe Luka Kar presekao pas u neutralnoj trećini i u kontra-napadu postigao gol, u trenucima kada je Partizan imao igrača više na ledu. Ipak, Partizan je pet minuta kasnije došao do izjednačenja kada je ruski internacionalac Pavel Popravko iskoristio dodavanje Klemena Sodržnika i poravnao rezultat. Do kraja regularnog dela više nije bilo pogodaka pa je usledio produžetak od pet minuta.
U igri ’četiri na četiri’ bolje se snašao Partizan, pa je u poslednjem minutu, posle isključenja Ljubljančana zbog previše igrača na ledu, Milovanović iskoristio još jednu asistenciju Sodržnika  i sa plave linije postigao gol za vrednu pobedu.
HK Partizan ovogodišnje učešće u Slohokej ligi nastavlja zaostalim utakmicama trećeg i desetog kola protiv ekipe HDK Maribor. ’Crno-beli’ će prvo gostovati slovenačkoj ekipi u sredu, 9. novembra, a zatim ih dočekati u beogradskom Pioniru u subotu, 12. novembra.
Povezana vest:  Oko 100 klubova i sportskih organizacija pred stečajem