sah

ŠAH VESTI EP

Remi šahistkinja, poraz šahista

 

Šahistkinje Srbije igrale su večeras 2:2 sa Mađarskom dok su šahisti poraženi od Slovenije sa 1,5:2,5 u mečevima petog kola Evropskog prvenstva (EP) u Grčkoj. Za 2:2 sa Mađaricama pobrinule su se Nataša Bojković pobedom na prvoj tabli, te Irina Čoluškina i Jovana Erić remijima, dok je Ljilja Drljević izgubila.

Povezana vest:  BADMINTON, Juniori i seniori prikazali fantastičnu igru na XII Kupu grada – Trofeju Beograda 2012

Srbija je šesta na tabeli, vodi Rusija, ispred Poljske, Ukrajine I Gruzije. Važniji rezultati petog kola na ženskom turniru: Gruzija-Rusija 1.5:2,5, Francuska-Poljska 1:3, Rumunija-Ukrajina 1:3, Slovenija-Jermenija 2:2, Bugarska-Grčka 2:2.

Meč šahista Srbija-Slovenija prelomio je Slovenac Luka Lenić, koji je savladao Dragana Šolaka na drugoj tabli. Remijem su završene partije Ivanišević-Beljavski, Kovačević-Borisek i Perunović-Škoberne.

Povezana vest:  FIS odbio zahtev Kosova za članstvo

Srbija je sada 25, a u vođstvu je Bugarska, ispred Rumunije, Azerbejdžana, Francuske i Grčke. Važniji rezultati petog kola muškog turnira: Azerbejdžan-Francuska 2:2, Nemačka-Bugarska 1:3, Španija-Grčka 1,5:2,5, Rumunija-Holandija 2,5:1,5, Rusija-Ukrajina 2,5:1,5, Danska-Jermenija 0,5:3,5.

Šesto kolo igra se sutra (15.00) – šahisti Srbije igraju sa Litvanijom, dok se šahistkinje sastaju sa Holandijom. Evropsko prvenstvo završava se 11. novembra posle devet kola po Švajcarskom sistemu, a titule osvojene 2009. u Novom Sadu brane Azerbejdžan u muškoj i Rusija u ženskoj konkurenciji.

Povezana vest:  ŠAH, Nađ Heđeši i Rakićeva prvaci BU