hokejZOI VANKUVER

Domaćini deklasirali Ruse, Slovaci pobedili Švedsku

 

Održani su mečevi četvrtfinala na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru na turniru u hokeju za muškarce. U Vankuver hokej centru ekipa Amerike pobedila je Švajcarce dok su Kanađani dekslasirali baćuške sa 7:3.

Rezultati četvrtfinala

SAD – Švajcarska 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Rusija – Kanada 3:7 (1:4, 2:3, 0:0)

Finska – Češka 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, Rošet izabrana da nosi zastavu na zatvaranju ZOI

Švedska – Slovačka 3:4 (0:0, 2:3, 1:1)

 

U poslednjem četvrtfinalnom meču Slovaci su vodili sa 2:0 da bi ekipa sa severa Evrope za kratko vreme u drugoj trećini uzvratili. Demitre (Slovačka) realizovao je, drugi put, za Slovački tim igrača više. U drugoj trećini postignuto je pet golova da vi Šveđani odmah na početku poslednje trećine krenuli furiozno, imali dve solidne prilike za gol ali nisu realizovali napade. Imali su Šveđani i igrača više ali sa strahovitim pritiskom nisu imali rešenja za gol Slovaka. Slovaci su poveli sa 4:2 ali su Šveđani smanjili rezultat na 4:3.

Povezana vest:  KUGLANJE, Pejin barjaktar na otvaranju SP u Detenhajmu

Jurili su „žuti“ rezultat, brzo klizali ali su tako davali više prostora Slovacima na kontranapadima. Švedska je imala (2,44 pre kraja) odličnu šansu za izjednačenje ali je golman Slovaka bio raspoložen. Na 50 sekundi pred kraj meča Šveđani ubacuju igrača umesto golmana ali ni to nije bilo dovoljno da se Šveđani izbore za produžetak.

Povezana vest:  RAGBI 13, Ubedljiva pobeda juniorske reprezentacije Srbije u Norveškoj

Igrač utakmice bio je Jaroslav Halak, golman Slovačke.

Mečevi polufinala

Finska – SAD

Kanada – Slovačka

Danas su na programu mečevi polufinala kod žena. Za bronzano odličje sastaju se Finska i Švedska a u meču sa zlato igraće Kanada protiv SAD: