sah

ŠAH VESTI EP

Dvostruki poraz Srbije na EP

 

Reprezentativci Srbije u muškoj i ženskoj konkurenciji izgubili su večeras sa po 1,5:2,5 u pretposlednjem kolu Evropskog prvenstva (EP) u šahu koje se održava u Grčkoj. Šahisti su poraženi od Češke, a šahistkinje od Jermenije.

U muškoj ekipi Srbije remizirali su Ivan Ivanišević, Dragan Šolak i Aleksandar Kovačević, dok je prvi poraz doživeo Miloš Perunović. Srbija je kolo pre kraja 17. sa osam bodova. Vodeća ekipa je Jermenija sa 13 bodova, ispred Nemačke koja ima isto toliko i Azerbejdžana i Bugarske sa po 12.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Šifrinova pobedila u slalomu u Sestrijereu, Ignjatovićeva do prvih bodova

Važniji rezultati muškog turnira: Azerbejdžan-Nemačka 1,5:2,5, Jermenija-Holandija 3:1, Bugarska-Italija 3:1, Rusija-Francuska 2,5:1,5.

U ženskoj ekipi Srbije poražene su Irina Čoluškina i Ljilja Drljević, remizirala je Nataša Bojković, a pobedila je jedino Anđelija Stojanović. Srbija je sada 13. sa osam bodova. Vodi Rusija sa 15, ispred Poljske 13, Ukrajine i Gruzije 12 bodova.

Važniji rezultati ženskog turnira: Rusija-Francuska 3:1, Poljska-Češka 2,5:1,5, Gruzija-Bugarska 3:1, Ukrajina-Mađarska 3:1. Poslednje kolo igra se sutra (13.00) – šahisti Srbije igraju sa Crnom Gorom, a šahistkinje protiv Slovenije.

Povezana vest:  KUGLANJE, Popović i Feldejak osvojili titulu na Prvenstvu Srbije – grupa Vojvodina

O medaljama odlučuju mečevi Nemačka-Jermenija, Azerbejdžan-Rumunija, Mađarska-Bugarska i Slovenija-Rusija u muškoj, odnosno Rusija-Austrija, Jermenija-Poljska, Francuska-Ukrajina i Rumunija-Gruzija u ženskoj konkurenciji. Aktuelni prvaci iz Novog Sada, sa Evropskog prvenstva održanog 2009. godine su šahisti Azerbejdžana i šahistkinje Rusije.