nole_montreal_2011

ATP PARIZ

Conga: Ðoković nije veliki kao Federer ili Nadal

 

Svetski teniski broj jedan Novak Ðoković mora da ostvari još mnogo toga pre nego što može da se poredi sa Rodžerom Federerom ili Rafaelom Nadalom, ocenio je danas Francuz Žo-Vilfred Conga, trenutno osmi teniser sa ATP liste.

-U ovom trenutku Ðoković ima manju auru nego Rodžer ili Rafa, prvenstveno zbog činjenice da je osvojio manje gren-slem titula. Ðoković ima zaista veoma uspešnu sezonu, ali i drugi su bili u vrhu dugi niz godina i on je još dosta daleko od onoga što su oni postigli. Mislim da njegova trenutna pozicija nije istorijska – izjavio je Francuz, jedan od retkih koji protiv Srbina ima pozitivan skor i vodi u međusobnim duelima sa 5:4.

Povezana vest:  ATP ROTERDAM, Conga u finalu turnira u Roterdamu

Conga će ukrstiti reket sa Ðokovićem u četvrtfinalu turnira masters serije u Parizu, a taj meč se iščekuje sa velikim interesovanjem.

-Uživaću u tom duelu. Kada se suočim sa Ðokovićem na terenu krenem od toga da nemam šta da izgubim, a on može više da izgubi nego ja. Kada igram protiv njega uvek prezentiram svoj najbolji tenis i siguran sam da će i ovoga puta biti tako – rekao je Conga, koji od Ðokovića nikad nije izgubio u dvorani.

Povezana vest:  Mališani iz Kragujevca uživali u NIS otvorenoj školi tenisa

Turnir u pariskoj dvorani „Bersi“ igra se za ukupan nagradni fond od 2,75 miliona evra.