brandon-mroz

KLIZANJE
Amerikanac Mroz prvi izveo četvorostruki luc
 
Američki klizač Brendon Mroz upisao se u istoriju međunarodnih klizačkih takmičenja, pošto je danas tokom kratkog programa na Gran priju Japana skočio četvorostruki luc.
Mroz posle kratkog programa zauzima treće mesto iza Japanaca Daisuke Takahašija i Takašiko Kozuke
U konkurenciji sportskih parova titula je sa 177,51 poena pripala Rusima Juko Kavaguči i Aleksandru Smirnovu koji su nadahnuto, uz muziku Kloda Debisija pružili maksimum na ledu u Saporu, skočivši sa pete pozicije na prvu.
Drugo mesto pripalo je japanskom paru Narumi Takahaši – Mervin Tran (172,09), a treće aktuelnim svetskim šampionima Nemcima Aljoni Savčenko i Robinu Solhoviju (171,68).
U konkurenciji plesnih parova titulu su osvojili Amerikanci Maja i Aleks Šibutani (151,85), čije je izvođenje slobodnog programa uz muziku Glena Milera tehnički i umetnički ostavilo najjači utisak na sudije.
Drugo mesto pripalo je Kanađanima Ketlin Viver i Adrjuu Podžeu sa samo 0,09 poena zaostatka, dok su Rusi Jelena Ilinik i Nikita Katsalapov morali da se zadovokje bronzom sa ukupno 149,48 poena.
Rusi su inače, vodili posle prva dva dela programa, ali je 17. godišnja Ilinik povredila koleno tokom zagrevanja uoči završnice, tako da nije mogla da „iznese“ težinu slobodnog programa.
Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Juniorska liga Srbije, Počinju borbe za Trofej „Veljko Makojević“