Milica Simic

BADMINTON

MILICA SIMIĆ BRILJIRALA U SLOVAČKOJ – BRONZANA MEDALJA U SINGLU ZA ISTORIJU

Najbolji srpski juniori: Milica Simić, Miodrag Kaličanin, Borko Petrović i Dragoslav Petrović, predvođeni trenerom Draganom Antićem, nastupili su na zvaničnom međunarodnom juniorskom turniru Evropske badminton federacije ’’Victor Slovak Junior 2011’’ koji je održan proteklog vikenda u gradu Nitri (Slovačka).

Milica Simić, višestruka prvakinja Srbije i stipendista Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, zabeležila je uspeh koji će zlatnim slovima biti upisan u istoriju srpskog badmintona. U konkurenciji žena pojedinačno, Simićeva je osvojila bronzanu medalju što predstavlja najbolji pojedinačni rezultat ostvaren na zvaničnim evropskim takmičenjima. U prvom kolu, Milica je bila slobodna dok je u šesnaestini finala reket ukrstila sa Martinom Repiska, slovačkom takmičarkom, koju je je u veoma neizvesnom meču savladala rezultatom 2:1 (21:17, 17:21, 22:20). U osmini finala, Simićeva je bila ubedljiva protiv austrijske takmičarke Ane Gok koju je porazila rezultatom 2:0 (21:15, 21:7). Najveći izazov je usledio u meču četvrtfinala gde se naša takmičarka sastala sa prvim nosiocem turnira Veronikom Gruzinom, koja dolazi iz Poljske i trenutno se nalazi na 18 mestu Evropske juniorske rang liste. U meču koji je izazivao ovacije, Simićeva je bila bolja i rezultatom 2:1 (21:13, 19:21, 21:15) ostvarila je plasman u polufinale. Obzirom da je Simićeva nastupila i u konkurenciji ženskih parova gde je sa Vajnom Hajdinak, partnerkom iz Mađarske, posle velike borbe izgubila od slovakinja rezultatom 2:0 (21:19, 23:21), u meču polufinala ženskog singla vidno je bio prisutan umor kod prvakinje Srbije. Pored prethodno odigrana tri teška meča u istom danu, Milica je uložila veliki napor i odigrala fantastično polufinale protiv Nine Almer iz Austrije. Nakon brojnih preokreta, Almerova je uspela da porazi našu šampionku rezultatom 2:1 (21:19, 22:24, 17:21). Simićeva je u drugom setu stigla i do dve meč lopte ali je psihofizički napor nadvladao želju za pobedom. U finalnom meču Almerova je izgubila od najbolje češke takmičarke Tereze Lajdove sa 2:1 ( 21:18, 20:22, 21:3). Nakon ostvarenog uspeha, očekuje se značajan skok i plasman Simićeve među 30 najboljih takmičarki na Juniorskoj rang listi Evropske badminton federacije.

Povezana vest:  Potraga za dvoje nestalih takmičara

Na takmičenju na kome je učestvovalo preko 100 evropskih juniora, muški deo srpske delegacije je ostvario dobar nastup. Braća Borko i Dragoslav Petrović, u konkurenciji muškaraca pojedinačno, zabeležili su plasman među 32 najbolja takmičara dok su Miodrag Kaličanin i Dragoslav Petrović, u konkurenciji muških parova, ostvarili plasman među 16 najboljih parova. Učešće na takmičenju predstavlja i sastavni deo priprema za Evropsko juniorsko prvenstvo za igrače do 17 godina koje Dragoslava Petrovića očekuje od 21. do 26. novembra u Portugalu.

Povezana vest:  Šoštar primio najbolje atletičare

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri učešću reprezentativaca Srbije na navedenom međunarodnom takmičenju obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.