hokejasi partizana 

HOKEJ NA LEDU
Partizan pobedio zagrebačku Mladost
 
Hokejaši Partizana pobedili su u meču 15. kola Slohokej lige ekipu KHL Mladost iz Zagreba sa 6:2 (1:0, 3:0, 2:2), u utakmici odigranoj u ledenoj dvorani „Pionir“.
Dva gola za ’crno-bele’ postigao je Marko Milovanović, dok su se po jednom u strelce upisali Pavle Ogrizović, Srđan Ristić, Marko Kovačević i Marko Sretović, dok su strelci za ekipu Mladosti bili Damir Jakovac i Nikša Trstenjak.
Partizan je ovom pobedom zadržao drugo mesto na tabeli Slohokej lige sa 27 bodova.
U relativno korektnoj igri sa obe strane, Partizan je pokazao da je trenutno mnogo kvalitetniji rival i potvrdio da je u odličnoj formi vezavši petu pobedu u nizu na domaćem ledu. Poslednji poraz u Beogradu ’crno-beli’ su doživeli upravo od Mladosti, u meču osmog kola kada je bilo 3:2 za Zagrepčane.
Nasuprot meču sa Mariborom kada su golove mahom postizali kada su imali igrača više na ledu, na ovoj utakmici hokejaši Partizana su se bolje snalazili u egal situacijama, dok su jedan gol postigli sa igračem manje.
’Crno-beli’ su dominirali tokom većeg dela meča, ali su do prvog gola stigli tek krajem prve trećine preko Ogrizovića. U drugom nastavku domaći su se razigrali i vrlo brzo stigli da prednosti od 3:0, golovima Milovanovića i Ristića. Krajem druge trećine pogodak je postigao i Kovačević i rešio sve dileme oko pobednika.
U poslednjoj trećini Partizan je sa još dva gola stigao do ubedljivih 6:0. Najpre je svoj drugi gol na utakmici postigao Milovanović, da bi Sretović sjajnom solo akcijom ’zatvorio’ listu strelaca domaćih. Do kraja meča gosti su uspeli dva puta da realizuju prednost igrača više i tako ublažili težak poraz.
Partizan narednu utakmicu Slohokej lige igra u subotu, 16. novembra kada u „Pionir“ dolaze hokejaši ljubljanske Olimpije.
Povezana vest:  XI KUP GRADA – TROFEJ BEOGRADA 2011 U BADMINTONU