Nikola Jovovic i Dusan Petkovic nose Olimpijsku bakljuUpaljen olimpijski plamen na beogradskom sajmu turizma

 

Na Sajmu turizma u Beogardu, danas je na štandu Turističke organizacije Srbije, upaljen olimpijski plamen. U godini u kojoj proslavlja 100 godina olimpizma u Srbiji, Olimpijski komitet Srbije, želi da priđe građanima naše zemlje i da im na što neposredniji način približi ideju olimpizma i sve vrednosti koje Olimpijski pokret nosi sa sobom. Sa tom idejom, u saradnji sa Turističkom organizaciojm Srbije i Turističkom organizacijom Beograda, OKS je danas na sajmu turizma promovisao svoje aktivnosti vezane za proslavu jubileja.

Povezana vest:  RAGBI 13, Poraz Srbije od Filipina

Pošto je emitovan kratak film o osnivanju i istoriji Olimpijskog komiteta Srbije, na štandu TOS-a upaljen je Olimpijski plamen. Članovi naše kadetske odbojkaške reprezentacije, koji će nas u avgustu predstavljati na prvim Letnjim olimpijskim igrama za mlade u Singapuru, Nikola Jovović i Dušan Petković, praćeni volonterima OKS proneli su Olimpijsku baklju kroz Halu 4 Beogradskog sajma i doneli je do štanda TOS-a. Baklju su predali potpredsedniku OKS Žarku Paspalju i generalnoj direktorki TOS-a Goradani Plamenac, koji su zajedno upalili olimpijski plamen.

Povezana vest:  MAČEVANJE, Kinez Lei najbolji u disciplini floret

Na štandu TOB-a održana je kratka prezentacija o istoriji OKS, a potom i olimpijska radionica i olimpijski kviz. Pobednici kviza nagrađeni su majcama, značkama i privescima Olimpijskoh komiteta. Posetioci sajma imali su prilku da se druže sa našim vrhunskim sportistima i sa volonterima OKS, kao i da napišu svoju čestitku Olimpijskom komitetu Srbije povodom 100. rođendana.

Na štandovima TOB-a i TOS-a, volonteri OKS-a će do zatvaranja sajma turizma, 28. februara, promovisati aktivnosti Olimpijskog komiteta Srbije.