partizan_pionir

HOKEJ NA LEDU
Partizan na svom terenu izgubio od Triglava
 
Hokejaški klub Partizan poražen je na svom ledu od ekipe HK Triglav sa 2:0 (1:0, 0:0, 1:0), u derbi meču 19. kola Slohokej lige.
Strelci za ekipu Triglava bili su Anže Gogala i Jernej Vodnjov.
Gosti z Kranja su se ovom pobedom približili na tabeli Partizanu na samo bod zaostatka, uz utakmicu manje. Partizan je i dalje drugi na tabeli sa 33 boda, dok Triglav sa 32 zauzima treću poziciju.
Meč je obeležio golman gostiju Jernej Čerin koji je uspeo da ostane nesavladan, odbranivši čak 37 šuteva hokejaša Partizana.
U vrlo izjednačenoj igri gosti su poveli posle manje od četiri minuta igre. Jernej Vodnjov je oduzeo pločicu u trećini Partizana i asistirao Anžeu Gogali koji je udarcem iz ruke pogodio gornji levi ugao gola Rajana Klingensmita.
Nastavak igre protekao je uglavnom u napadima ’crno-belih’, ali je Partizan promašio nekoliko stopostotnh šansi, pa je rezultat ostao nepromenjen sve do same završnice meča.
Pritisak ’crno-belih’ posebno je bio izražen u poslednjoj trećini u kojoj su uputili čak 21 udarac na gol Čerina, ali je golman Triglava ostao nesavladiv.
Kazna za sve promašaje usledila je 5 minuta i 20 sekundi pre kraja kada je u polukontri Vodnjov šutirao posle asistencije Gogale. Klingensmit je zakačio pločicu, ali nedovoljno, pa je pak ispod njega lagano otklizao u mrežu.
Ovo je tek drugi poraz Partizana na domaćem ledu, dok su gosti iz Kranja zabeležili devetu pobedu u deset poslednjih mečeva u Slohokej ligi.
Hokejaši Partizana takmičenje u Slohokej ligi nastavljaju u sredu, 7. decembra kada u utakmici 20. kola gostuju ekipi HK Slavija.
Povezana vest:  BADMINTON, Smena na ženskom tronu posle osam godina