nhl_logo 

NHL VESTI
Winnipeg zaustavio seriju Bostona, Vancouver razbio Colorado
 
Hokejaši Winnipeg Jetsa zaustavili su veliku seriju Boston Bruinsa. Naime, sinoć su slavili nad aktualnim prvacima 2-1 i tako im naneli prvi poraz u regularnom delu susreta od 29. Oktobra.
Bruinsi su u tom periodu u 15 odigranih utakmica osvojili 29 od maksimalnih 30 bodova, a sada su zaustavljeni na ledu momčadi kojoj je ovo bila treća uzastopna pobeda i šesta domaća u poslednjih sedam. Junak susreta bio je češki  golman Ondrej Pavelec s 39 odbrana.
Nakon prve trećine Jetsi su vodili golom Andrewa Ladda. Golova potom nije bilo do poslednje trećine kada je u 4. minuti Shawn Thornton precizan bio, za 1-1. Winnipegu je pobedu donio Bryan Little samo 94 sekunde nakon izjednačujućeg gola Bruinsa.
Najuverljiviju pobedu večeri ostvarili su Vancouver Canucksi koji su sa 6-0 ispratili Colorado na domaćem ledu. Daniel Sedin zabio je het-trik, a Jannik Hansen tresao je suparničku mrežu dva puta za sedmu pobedu Canucksa u zadnjih osam susreta.
Čak 13 golova imali su prilike videti gledaoci u Calgaryja i pobedu domaćih Flamesa nad Carolina Hurricanesima 7-6. Brendan Morrison s dva gola i dve asistencije i Jarome Iginla s dva gola i jednom asistencijom istaknuli su se u najefikasnijoj utakmici Flamesa ove sezone.
U redovima Hurricanesa, kojima je ovo bio sedmi vezani poraz, istaknuo se Eric Staal sa dva gola.
Minnesota Wild trijumfirala je protiv San Jose Sharksa s 2-1 i tako ostvarila petu uzastopnu gostujuću pobedu. Mikko Koivu i Pierre-Marc Bouchard zabili su golove za Minnesotu, a vratar Matt Hackett skupio je 34 obrane. Sharksima je to bio četvrti poraz u zadnjih pet susreta.
 
NHL liga, utorak:
Toronto – New Jersey 2-3, produžetak
New York Islanders – Tampa Bay 5-1
St. Louis – Detroit 3-2
Montreal – Columbus 2-3, penali
Nashville – Phoenix 2-3
Winnipeg Jets – Boston 2-1
Calgary – Carolina 7-6
Anaheim – Los Angeles 3-2
Vancouver – Colorado 6-0
San Jose – Minnesota 1-2
Povezana vest:  Predsednik Svetske bejzbol federacije u Novom Sadu i Beogradu