sah

ŠAH, PRVENSTVO BALKANA

Ivan Ivanišević novi prvak Balkana u šahu

 

Najbolji srpski šahista Ivan Ivanišević osvojio je titulu prvaka Balkana na turniru koji se danas završava u Podgorici. Ivanišević je u poslednjem, devetom, kolu savladao makedonskog velemajstora Zvonka Stanojoskog u 30 poteza, dok je jedini konkurent Julijan Radulski iz Bugarske remizirao sa Trajkom Nedevim iz Makedonije posle 32 povučena poteza. Ivanišević je osvojio 6,5 poena dok Radulski ima pola poena manje.

Povezana vest:  ŠAH, SP SLEPI, Dobar start srpskih šahista na Svetskom prvenstvu

U toku su partije Blagojević – Pančevski, Miron Lucijan Kostin – Damljanović i Todorović – Filip Kostin, a njihov ishod ne može uticati na poredak u samom vrhu tabele. Završnom turniru u Podgorici prethodilo je pet gran pri turnira tokom 2011. za plasman u finale, a neke od učesnika odredile su njihove nacionalne federacije.

Na prvom gran pri turniru, koji će se bodovati za finale 2012. U Čačku pobedio je intermajstor Jovan Radlovački iz Pančeva. Dosadašnji prvaci Balkana bili su Bojan Vučković iz Srbije 2009. U bugarskom Plevenu i Kristijan Joanu iz Rumunije 2010. godine u Beogradu.

Povezana vest:  ŠAH, vesti