Kup nacija 2012_Pecuj_Madjarska_Reprezentaci ja Srbije

BADMINTON
Prikazana dobra igra na Kupu Nacija – orlići bolji od Finaca, Austrijanaca i Mađara 
 
Mladi srpski reprezentativci, uzrasne kategorije do 13 godina, proteklog vikenda su učestvovali na pozivnom međunarodnom turniru „Nations to Nations 2012“ koji se održan u Pečuju (Mađarska).
Reprezentaciju Srbiju su predstavljali: Luka Milić , Aleksa Lutovac, Nenad Milošević, Andrijana Stanković, Jelena Stevanović, Anja Velemir (takmičari) i Dragan Antić (trener).
U izuzetno jakoj konkurenciji preko 60 takmičara iz 7 evropskih država, naši reprezentativci su prikazali dobru igru. Reprezentacija Srbije takmičila se u grupi A sa Slovenijom, Češkom i Mađarskom B. U grupi B nadmetali su se Mađarska A, Slovačka, Finska i Austrija. Nakon mečeva u grupama, najbolja četiri tima su se borila za medalje dok su ostali igrali za plasman od 5. do 8. mesta.
Srbija je turnir počela porazom od Češke nakon čega je nastavila takmičenje pobedom protiv Mađarske B. U veoma neizvesnom meču trećeg kola, orlići su izgubili od reprezentativaca Slovenije sa 5:4 čime su eliminisani iz konkurencije za osvajanje medalje. U drugoj fazi takmičenja naši badmintonci su bili briljantni. Nakon pobede nad Austrijom rezultatom 6:3 zabeležili su i trijumf nad Finskom rezultatom 5:4 čime su turnir završili na petom mestu. Zlatnu medalju je osvojila Mađarska A. Drugo mesto je pripalo Slovačkoj dok je Slovenija takmičenje završila na trećem mestu.
Takmičenje je održano u velelepnoj ‘’Multialarm’’ sportskoj dvorani specijalizovanoj za badminton. Pored devet terena, u kompleksu hale se nalaze i smeštajni kapaciteti.
-Sistem ekipnih koje je činilo po devet pojedinačnih mečeva omogućio je svim reprezentativcima da provedu značajno vreme na terenu što je, za nastavak takmičarske sezone, veoma važno. Pobede nad Austrijom, Finskom, Mađarskom B i odigran neizvesni meč sa Slovenijom govore o visokom takmičarskom potencijalu mladih juniora uzrasne kategorije do 13 godina. Uspešnim nastupom opravdali smo poverenje koje nam je organizator turnira ukazao pozivom – izjavio je Radomir Jovović, predsednik UO Badminton saveza Srbije.
Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri učešću reprezentativaca Srbije na navedenom međunarodnom događaju obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.

 

Povezana vest:  Olimpijski plamen u Berlinu