KatarinaWitt_2

UMETNIČKO KLIZANJE

Katarina Vit: Režim Istočne Nemačke špijunirao me i za vreme seksa
 
Nekadašana kraljica klizanja na ledu, Katarina Vit, tvrdi da su je tajne službe Istočne Nemačke špijunirale tokom najintimnijih trenutaka pa čak i u momentima dok je imala seksualne odnose.
Vit tvrdi da je Istočna Nemačka tokom 17 godina pratila i snimala svaki pokret dvostruke olimpijske pobednice kako bi bili sigurni da neće prebeći u Zapadnu Nemačku.
Bivša šampionka tvrdi da je komunistički režim prisluškivao njen stan te pratio njenu vezu sa njenim tadašnjim trenerom Jutom Milerom.
-Otkrila sam da su me pratili još dok sam imala osam godina i tek počinjala s klizanjem i nastavili su da me špijuniraju i manipulišu sa mnom celi moj život. Dokumenti koji su mi došli u ruke bili su naslagani u 27 kutija. Bila sam šokirana – rekla je Vit.
Dodaje da je bila ljuta i u neverici.
-Pomislila sam ‘O moj Bože, kako te neko može špijunirati sa samo osam godina’. Praćenje kasnijeg toka mog života sam mogla i razumeti jer sam bila olimpijska pobednica i moja zemlja se želela pobirnuti da joj ne napravim neku štetu – priča Vit.
U jednom od dokumenata bilo je zabeleženo trajanje seksualnog odnosa s tadašnjim partnerom. Stoga je odlučila napisati autobiografiju u kojoj je otkrila mračne radnje tadašnjih vlasti.

 

Povezana vest:  NHL rezultati, utorak 8. decembar