2zorana_arunovic

Arunović i Mitić najbolji Zvezdini sportisti u 2011.

 

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović i odbojkaški reprezentativac Mihajlo Mitić proglašeni su danas za najbolje sportiste Crvene zvezde u 2011. godini, na svečanoj proslavi 67. rođendana Sportskog društva.

-Velika mi je čast što sam ovakvo priznanje dobila na Zvezdin rođendan. Ova sezona je bila veoma uspešna, ali ja mogu bolje. Potpuno sam usredsređena na Olimpijske igre, još sve to deluje daleko, ali ja radim punom parom – rekla je Arunović, članica šampionskog tima Srbije na prvenstvu Evrope.

Povezana vest:  AvalanchRiskCityJam 23. i 24. decembra u Novom Sadu

Odbojkaš Mihajlo Mitić takođe je sa reprezentacijom osvojio evropsko zlato.

-Odigrali smo dobro ove sezone i jedino žalim što nismo stigli do trofeja u Kupu. Mnogo mi znači ovo priznanje, daće mi motiv da budem još bolji u narednom periodu – rekao je Mitić.

Za najbolji klub izabran je odbojkaški klub, dok je nagradu za životno delo dobio Mića Jovanović, legenda fudbalskog kluba, dugogodišnji čaln omladinske škole, čovek koji ima člansku kartu sa brojem dva.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Svindalu trijumfovao u prvom super G-u sezone

Predsednik UO SD Crvena zvezda Alekasndar Boricicih rekao je da su crveno-beli klubovi imali tešku godinu i da žive realan život Srbije.

-Situacija nije sjajna, ali borimo se. Drago mi je da su svi sportisti radosni kada nastupaju za Zvezdu. Imali smo solidne uspehe, ako se finansijske prilike poboljšaju biće još bolje. Mlade asove ne možemo da zadržimo, zato u ovom trenutku ne igramo ozbiljniju ulogu na evro sceni – poručio je Boričić.

Povezana vest:  KUGLANJE, SP RICING, Samo Zavarko prošao na Šampionatu sveta u Ricingu, kod kuglašica dalje idu Nevenka Joković i Renata Vilov

Crvena zvezda je osnovana 4. marta 1945. godine u Beogradu.