partizan 3

HOKEJ NA LEDU, Superfinale prvenstva Srbije
Partizan osvoji 16. titulu šampiona Srbije
 
Hokejaški klub Partizan osvojio je 16. titulu šampiona Srbije u klupskoj istoriji, pošto je i u revanš meču Superfinala plej-ofa savladao ekipu Viteza rezultatom 7:0 (1:0, 3:0, 3:0).
Dva gola za ekipu Partizana postigao je Miloš Babić, dok su se po jednom u listu strelaca upisali Nemanja Vučurević, Pavel Popravka, Marko Milovanović, Dimitrije Filipović (iz penala) i Aleksa Luković.
Iako nisu uspeli da postignu nijedan pogodak, hokejaši Viteza pružili su dosta bolju igru nego u prvom meču. Domaći su pokazali veliku želju da pariraju aktuelnom šampionu, što im je doneklo i uspelo tokom prve trećine u kojoj su bili sasvim ravnopravan rival, mada je evidentno bilo da ‘crno-beli’ ne igraju ‘punim gasom’.
Ipak, kako je vreme odmicalo Partizan je pokazivao zašto je već godinama nedodirljiv u domaćim okvirima. ‘Crno-beli’ su meč prelomili u završnici druge trećine kada su sa dva brza pogotka Milovanovića i Babića duplirali stečenu prednost, da bi u poslednjem delu meča dotukli već umornog protivnika, kojem će prikazane partije u finalu sigurno biti podstrek za dalji rad.
Partizan je ovom pobedom osvojio sedmu uzastopnu titulu šampiona Srbije i stavio tačku na još jednu veoma uspešnu sezonu u kojoj je odbranio oba trofeja osvojena prošle godine. ‘Crno-beli’ su desetak dana ranije uspeli da odbrane titulu u Slohokej ligi pobedom u finalu nad ekipom Olimpije iz Ljubljane.

 

Povezana vest:  PADOBRANSTVO, Skokovi u finalu svetskog prvenstva