nhl_logoNHL VESTI

NHL odbio Kovlječnkov ugovor?!

 

Iz NHL lige odbili su da odobre potpisivanje najdužeg ugovora u istoriji najjače hokejaške lige sveta, onog Ilje Kovaljčuka za Nju Džersi Devilse. Ruski napadač je u ponedeljak dogovorio saradnju sa klubom od 17 godina sa Devilsima vrednu 102 miliona dolara. Kako je njemu sada 27 godina, u trenutku isteka ugovora imao bi 44 godine.

Povezana vest:  Ministarstvo sporta će brinuti o sportskoj infrastrukturi

U NHL ligi zasad se nisu oglasili službenim saopštenjem po tom pitanju, ali ukratko, smatraju da se ovakvim ugovorom pokušava „prevariti NHL salary cap“, budući ne veruju da će Kovaljčuk odraditi ugovor do kraja. Naime, Rus bi čak 98.5 od ukupno 102 milijuna dolara trebalo da zaradi u prvih 11 godina ugovora, a tek 3.5 milijuna u poslednjih šest godina.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, CELF, Vukovi sigurni u Ljubljani, sa prvog mesta u plej-of

S obzirom na odredbe kolektivnog ugovora između sindikata igrača i NHL lige iz Sindikata imaju pet dana na žalbu na ovakvu odluku u Kovaljčukovo ime, a onda bi nezavisno arbitražno telo trebalo da proceni da li NHL liga bila u pravu kada je odbacila ugovor.

Ako arbitraža presudi u korist NHL lige, tada bi se ugovor poništio i Kovaljčuk bi ponovo imao status slobodnog igrača, u protivnom bi došlo do potvrde ugovora.

Povezana vest:  KUGLANJE, Robert Ernješi nosio zastavu Srbije na svečanom otvaranju 15. šampionata sveta za juniore