Mlada reprezentacija Srbije u ragbiju 13 (igrači do 21 godine starosti) savladali su u prijateljskoj utakmici u češkom gradu Vrhlabiju seniorsku reprezentaciju Češke sa 32:4 (20:0). U jakoj proveri, mladi srpski ragbisti potvrdili su svoj talenat i ostavirli su sigurnu pobedu protiv najbolje selekcije domaćina.

Čitav posao „orlići“ su odradili u prvom poluvremenu. Prvotimac Partizana Dario Abidinović je postigao dva, a Relja Petrović iz Dorćola jedan esej u prvih 15 minuta meča za sigurno vođstvo Srbije od 14:0. Miodrag Tomić je potom dodao još jedan esej, ali se naša reprezentacija uglavnom branila do kraja prvog dele jer je upravo igrač Crvene zvezde zaradio žuti karton, dok je u tom periodu meča opomenut i Dragan Janković.

Povezana vest:  Pregršt medalja za naše raketne modelare

Ipak, Česi tek u nastavku postižu prvo poene, Petr Šedina je bio strelac eseja, no u poslednjoj četvrtini meča Branko Čarapić i Đorđe Stošić rešavaju meč u koristi mlade reprezentacije Srbije. Treba napomenuti da su igrači Radničkog iz Niša bili i šuterski solidno raspoloženi pošto su od šest pretvaranja, pogodili četiri.

Srbija je tako stigla do ukupnoi pete pobede u šest mečeva protiv Češke u duelima svih selekcija dveju zemalja.

Povezana vest:  Lindsi Von: Osećam se sjajno

– Zadovoljni smo ovom jakom proverom, pogotovu imajući u vidu da smo u sastavu imali i nekoliko 18-godišnjaka koji su igrali protiv najboljeg što ima Češka. Ozbiljno računamo na ovu generaciju da će u skoroj budućnosti biti nosioci igre seniorske reprezentacije, a zašto je to tako potvrdili su na današnjoj utakmici – izjavio je trener Admir Hadžić koji je zajedno sa Milošem Zogovićem vodio ekipu u Češkoj.

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Olimpik stilom daleko od direktnih eliminacija

ČEŠKA – SRBIJA 4:32 (0:20)

Eseji: Abidinović ‘9, ’13, Petrović ’15, Tomić ’24, Čarapić ’68, Stošić ’74 (Srbija), Šedina ’55 (Češka).

Golovi: Stošić 3/5, Čarapić 1/1, Šedina 0/1.

ČEŠKA: Vejchoda, Vocel, Adamec, Heininger, Friedl, Šedina (Kapiten) Mikeska, Ričica, Koliska, Preininger, Špaček, Pešout, Hudrlík, Lahr, Valenta, Sluka, Mejstrik,Franta.

SRBIJA U21: Mora, Aleksić, Petrović, Čengaj, Čobanović,  Radić, Tomić, Kostadinović, Abidinović, Stojković, Janković, Bibić, Čarapić, Kovač,  Pavlović, Ristić, Stošić.

Stadion: gradski u Vrhlabiju. Gledalaca: 500.