vip-skijanje1SVETSKI KUP, KUP NACIJA

Česi neočekivano osvojili Kup nacija

 

Skijaška reprezentacija Češke trijumfovala je u Kupu nacija, kojim je danas na stazi Kandahar u Garmišpartenkirhenu završen ovogodišnji Svetski kup. Na takmičenju koje je ove godine prvi put održano po kup sistemu, a selekcije su bile sastavljene od dva skijaša i dve skijašice, drugo mesto zauzela je Švajcarska, treće Austrija, a četvrto Hrvatska.

Povezana vest:  Aman olimpijskim zlatima dodao svetsku titulu

Nastupilo je 16 nacionalnih selekcija. Takmičenje se sastojalo od paralelnog veleslaloma na nešto kraćoj stazi od normalne, s tim što su se skijašice borile protiv skijašica, a skijaši protiv skijaša.

U slučaju nerešenog rezultata 2:2, dalje je išla reprezentacija čiji je takmičar imao najbolje vreme.

Do polufinala su stigli Češka, Švajcarska, Austrija i Hrvatska. U borbi za finale Švajcarska je savladala Hrvatsku 3:1, a istim rezultatom Česka je pobedila Austriju. Reprezentacija Česke u sastavu Šarka Zahrobska, Lusi Hrstovka, Ondrej Bank i Kristof Križl u finalu je rezultatom 3:1 pobedila i Švajcarsku, dok je u duelu za treće mesto Austrija bila uspešnija od Hrvatske.

Povezana vest:  ŠAH, PRVENSTVO SRBIJE, Počelo ekipno prvenstvo Srbije u šahu

Posle četiri paralelna veleslaloma rezultat je bio 2:2, a Austrijancima je pripala bronza zahvaljujući činjenici da je Marsel Hiršer imao najbolje vreme, za stotinku bolje od Ivice Kostelića.