Banuinvest_International_2012_Srpska_delegacija

BADMINTON
NOVI MEĐUNARODNI IZAZOVI – ORLIĆI U MAĐARSKOJ, ORLOVI U RUMUNIJI
 
Učešćem na Internacionalnom juniorskom turniru u Pečuju (Mađarska) i tradicionalnom Internacionalnom seniorskom predolimpijskom turniru u Temišvaru (Rumunija), koji su održani proteklog vikenda, nastavljena je međunarodna takmičarska sezona najboljih srpskih juniora i seniora.
U Mađarskoj je nastupila delegacija Srbije u sledećem sastavu: Miodrag Kaličanin, Borko Petrović, Dragoslav Petrović, Filip Stojiljković, Ivan Vujošević, Nina Starčević, Mina Lakić i Ivana Maksimović (takmičari juniori), Dragan Antić i Andreja Todorović (treneri), dok su srpski badminton u Rumuniji predstavljali: Igor Bjelan, Nikola Arsić, Ilija Pavlović, Nikola Mijačić, Vladimir Savić, Milica Simić i Sandra Halilović (takmičari seniori), Milan Barbir (šef stručnog štaba), Radomir Jovović (predsednik UO), Ivan Kovačević i Goran Jelesijević (međunarodne sudije).
U nezapamćeno jakoj konkurenciji više od 300 igrača iz preko 60 svetskih država, naše reprezentativce su na oba takmičenja dočekali izuzetno kvalitetni protivnici iz Južne Koreje, Danske, Engleske, Irske, Francuske, Češke, Slovačke, Turske, Bugarske i dr.
’’Na mini svetskim prvenstvima, kakvim smatramo turnire na kojima se pojavi svetska takmičarska elita uključujući brojne olimpijce, svaka pobeda se smatra značajnim rezultatom. Naši juniori i seniore grade svoje pozicije na međunarodnim rang listama i pripremaju se za naredni četvorogodišnji ciklus. Ilija Pavlović i Milica Simić, višestruki državni prvaci, bili su na korak do meča za medalju u konkurenciji mešovitih parova dok je Simićeva u tri seta izgubila od Irkinje. Nikola Arsić je porazio Engleza i odigrao je set karijere protiv Indonežanina. Igra Igora Bjelana, Vladimira Savića, Nikole Mijačića i Sandre Halilović je, takođe, bila na visokom nivou. Razlika u takmičarskom kvalitetu naših i stranih igrača je sve manja. Juniorima se pružila prilika da odigraju protiv svetski priznatih kolega iz Južne Koreje i ostalih badminton velesila. Kroz takve mečeve se stiče veliko iskustvo i samopouzdanje.’’ – izjavio je Radomir Jovović, predsednik Upravnog odbora BASS.
Narednog vikenda, mečevima I kola Ekipnog prvenstva Srbije za mešovite timove, nastavlja se nacionalna takmičarska sezona.
Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri učešću reprezentativaca Srbije na navedenim međunarodnim takmičenjima obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.

 

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Ted Ligeti pobednik veleslaloma u Zeldenu