Niš put protiv Bergfalkena u Ligi šampiona

 

Kuglaši Niš puta, odigraće prvi meč u Ligi šampiona u subotu 21. novembra u gostima u Koblahu protiv austrijskog prvoligaša Bergfalkena.

Nišlije, debitanti u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju, plasman u Ligu šampiona izborili su osvajanjem trećeg mesta na Kupu Evrope u Skoplju u oktobru ove gdine i sa dosta optimizma odlaze na megdan Austrijancima.

– Po trenutom plasmanu u nacionalnim šampionatima, favoriti smo, bar na  na papiru – kaže igrač i trener Niš puta Darko Marković. – U Super ligi Srbije, Niš put je posle osam kola  drugi sa šest pobeda i dva poraza, dok je Bergfalken u sredini tabele u austrijskom šampionatu sa četiri pobede i pet poraza. Međutim, moramo da budemo oprezni, u Ligi šampiona nema loše ekipe.

Povezana vest:  BADMINTON, Tri zlatna odličja za BK Pančevo

Nis_put_debitant_u_ligi_sampionaNišlije u prvom meču imaju na raspolaganjuCL-Logo najbolji tim. Uz Darka Markovića, na staze će i Milan Martinović, Duško Ilić, Marko Joksimović, Bojan Dimić, Aleksandar Milenković i Aleksandar Marković. Vođa puta je Biljana Karanović predstavnik grada Niša član kabineta gradonačelnika. Kuglašima Niš puta pomoći će i Grad Niš i sponzor Preduzeće za puteve Niš.

– Revanš je 5. decembra. Na žalost, kuglana u Čairu nije dobila licencu Međunarodne kuglaške federacije za međunarodne utakmice, tako da smo drugi meč zakazali na kuglani na Banjici u Beogradu – dodao je Darko Marković. – Najviše nam je žao što, zbog toga, nećemo moći da se odužimo svim vernim navijačima i zaljubljenicima u ovaj sport u Nišu.

Povezana vest:  Svečano otvoreno 58. Republičko sportsko takmičenje učenika oštećenog sluha

Niš put će u drugom kolu, ako pregrmi Austrijance, igrati sa boljim iz duela Segedin (gde igraju tri srpska internacionalca Tibor Sel, Laslo Fekete i Žolt Kiš) i Slavoja iz Praga…

Ostali parovi prvog kola Lige šampiona (svi mečevi su 21. novembra od 13 časova): Beograd „Poštanska štedionica“ – Fuger Stercing (Bolcano, Italija), Viktorija Bamberg – Primator Nahod (Češka), Rot vajs (Nemačka) – Konstruktor (Maribor), Segedin – Slavoj (Prag), Zalagerseg – Sport Podbrezova (Slovačka), Fojt Sent Pelten (Austrija) – Konikom (Osijek) i Zadar – Kluž (Rumunija