HOKEJ-CHN-SRB_05

HOKEJ NA LEDU

SP U18, treće kolo: Sigurna pobeda Srbije

Reprezentacija Srbije u hokeju na ledu do 18 godina starosti pobedila je selekciju Kine rezultatom 6:1 (2:0,3:1,1:0), u meču trećeg kola Svetskog prvenstva divizije II, grupa B koje se od 20. do 26. marta održava u Novom Sadu.

Naši momci konačno su zaigrali na visokom nivou, dominiravši tokom svih šezdeset minuta igre i na taj način obezbedili opstanak u grupi B, divizije II, ali i sačuvali šanse da u poslednja dva kola stignu i do zlatne medalje i plasmana u viši rang takmičenja (grupa A).

Po dva pogotka za reprezentaciju Srbije postigli su odlični Andrej Cvik i ponovo sjajni Nikola Lazarević, koji je zabeležio pet pogodaka u poslednje dve utakmice. Po jedan gol za našu selekciju dodali su Ilija Uzelac i Dominik Plavšić. U reprezentaciji Kine jedini pogodak postigao je Ćan Ži Ženg.

Krenuli su naši momci od starta snažno i igru koju su prikazali samo u poslednjim trećinama prva dva meča ovaj put demonstrirali od starta. Ipak, na gol se čekalo sve do tri minuta pred kraj trećine, kada je Cvik ostao sam u kontri i iskoristio nesmotrenost kineskih bekova u momentima kada su imali igrača više na ledu. Minut pre odlaska na prvi odmor Lazarević je duplirao prednost posle asistencije Kerezovića.

Povezana vest:  KUGLANJE, Humanitarna akcija „Koliko čunjeva – toliko dečijih osmeha“ za dnevnu hemioterapijsku bolnicu dece obolele od raka u subotu 11. decembra u 14 časova Sportskom centru na Banjici

U istom stilu nastavili su naši hokejaši i u nastavku, ali su Kinezi ipak prvi postigli gol. U 24. minutu Pavle Stepanović, koji je u ovom meču stao među stative umesto Fehera, napravio je jedinu grešku na meču, slabo reagovao, a iz drugog pokušaja Ženg pogodio za smanjenje rezultata. To ipak nije pomelo naše momke koji su već posle četrdesetak sekundi vratili prednost od dva gola, nakon što je jednog hokejaša Kine pogodio odbitak i završio u mreži.

Posle osam i po minuta igre naši reprezentativci koriste odloženu kaznu u selekciji Kine i ponovo preko sjajnog Cvika povećavaju na velikih 4:1, da bi Uzelac iskoristio jednu grešku kineskog golmana i pogodio praznu mrežu, samo minut i po kasnije.

Povezana vest:  RAGBI 13, Određen spisak igrača iz domaćih klubova za kvalifikacije za SP

U poslednjoj deonici ista slika. Napadalo se gotovo isključivo na strani kineske reprezentacije, a i ono malo šuteva koje je Kina imala, Stepanović je sjajno ’skidao’. Srpski hokejaši su u poslednjoj trećini posustali samo rezultatski (ne i igrom), postigavši samo jedan pogodak, a strelac je bio Plavšić koji je sa bekovske pozicije snažnim udarcem postavio konačnih 6:1.

Naš naredni protivnik biće ekipa Estonije, koja je u meču koji je prethodio našem savladala reprezentaciju Islanda ubedljivim rezultatom 7:3, pa bi partijom sličnom današnjoj naši momci mogli da se uključe u borbu za najviši plasman sa Španijom i Estonijom, a pobedom definitivno obezbede medalju na Svetskom prvenstvu.

U uvodnom meču dana Španci su tek u produžetku trijumfovali protiv upornih Australijanaca rezultatom 2:1 i tako izgubili bitan bod u borbi za zlatnu medalju, dok su ‘kenguri’ osvojili bitan bod u borbi za opstanak u grupi B, divizije II.

Takmičenje se nastavlja u subotu mečevima četvrtog kola, kada se sastaju: Island – Španija (13h), Australija – Kina (16.30h) i Srbija – Estonija (20h).

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Osmi po redu "Trofej Beograda" u nedelju

ULAZ NA SVE UTAKMICE SVETSKOG PRVENSTVA JE BESPLATAN.

Rezultati trećeg kola Svetskog prvenstva U18 u Novom Sadu:

Španija – Australija 2:1 (0:0,0:0,1:1,1:0)

Estonija – Island 7:3 (2:0,4:2,1:1)

Kina – SRBIJA 1:6 (0:2,1:3,0:1)

Tabela posle trećeg kola:

Estonija 8

Španija 8

SRBIJA 6

Island 3

Australija 1

Kina 1

Raspored mečeva četvrtog kola Svetskog prvenstva U18 u Novom Sadu:

Ledena dvorana „Spens“ – subota, 24. mart

13:00h       Island – Španija

16:30h       Australija – Kina

20:00h       SRBIJA – Estonija

Raspored svih mečeva reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu U18 u Novom Sadu:

Utorak, 20.3.2012.                Island – SRBIJA 4:5 (1:0,1:1,2:4)

Sreda, 21.3.2012.                  Španija – SRBIJA 4:3 (1:0,2:0,1:3)

Četvrtak, 22.3.2012.              slobodan dan

Petak, 23.3.2012.                  Kina – SRBIJA 1:6 (0:2,1:3,0:1)

Subota, 24.3.2012.                20:00h       SRBIJA – Estonija

Nedelja, 25.3.2012.               slobodan dan

Ponedeljak, 26.3.2012.                  20:00h       SRBIJA – Australija