Magic_Johnson

NFL VESTI

Medžik Džonson novi vlasnik „Dodžersa“

 

Legendarni košarkaš LA Lejkersa Medžik Džonson uskoro će postati vlasnik čuvenog bejzbol tima „LA Dodžers“, nakon što je investicioni fond na čijem čelu se nalazi postigao dogovor da za dve milijarde dolara kupi klub od dosadašnjeg vlasnika Frenka Mekarta.

„Dodžersi“ koji su najuspešnija ekipa u istoriji bejzbola sa šest osvojenih titula, ali poslednjom još davne 1988. godine, preći će u ruke novih vlasnika do kraja aprila, pošto transakciju mora da odobri Sud, jer je klub zvanično u stečaju.

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Srbiji srebro olimpik stilom u Kamniku

Suma od dve milijarde dolara je rekordna kada je u pitanju kupovina nekog sportskog kluba u istoriji. Najskuplje plaćen u Americi je NFL tim „Majami Dolfins“ za koga je Stiven Ros pre tri godine izdvojio 1,1 milijardu dolara, dok je u svetskim okvirima rekord držao fudbalski klub Mančester Junajted, za koga je Malkolm Glejzer 2005. godine platio 1,47 milijardi dolara. Medžik Džonson je u dresu LA Lejkersa osvojio pet titula u NBA ligi, a karijeru je okončao1991. godine, neposredno nakon što je otkrio da ima HIV virus.

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, HOKEJ, Slovaci slavili posle produžetka