kuglana_1

Prva kuglana u Kabulu – mesto gde su i žene dobrodošle
 
Glavni grad Avganistana, Kabul, od pre nekoliko dana ima mesto gde muškarci i žene mogu zajedno da se zabave i bar na trenutak zaborave na svakodnevne probleme.
U jednom od tržnih centara otvorena je kuglana, prvo mesto za rekreaciju u Kabulu, koje nije rezervisano samo za muškarce, u vlasništvu 27. godišnje Mine Rahmani, koja je u ovaj projekat uložila milion dolara.
-Većina ljudi oko mene su mi rekli da mnogo rizikujem, jer je kuglanje potpuno svojstveno Zapadu. Ali, ja i dalje mislim da je dobro da u zemlju donesemo nešto što ranije nije viđeno – ispričala je Rahmani za AFP.
U Kabulu muškarci i žene uglavnom ne izlaze zajedno, ali u kuglani to nije slučaj, zato je objekat pod jakim merama obezbeđenja, kako bi se sprečio eventualni bombaški napad islamskih fundamentalista.
-Imamo kvalitetna mesta za rekreaciju, bazene, sportskih parkova, ali oni su dostupni samo muškarcima. Ovo je prvo mesto da su i žene dobrodošle – izjavila je Pari Akbar, koja se bavi humanitarnim radom.
Pozitivni komentari o kuglani stižu i od „jačeg pola“.
-Ovo je veoma važno za Avganistan, jer je jako teško naći mesto gde ćete biti opušteni i uživati – rekao je mladi radnik Zekrija Gulištani.
Nažalost, kuglana nije baš svima dostupna, jer sat kuglanja košta čak 35 dolara, a veliki problem predstavljaju i česti nestanci električne energije.
Ipak, Rahmani poručuje da je napravila veliki uspeh i najavljuje otvaranje još objekata širom zemlje.

 

Povezana vest:  Ignjatović očekuje najbolji plasman u slalomu