ŠAH

UOČI SKUPŠTINE ŠSS, IZ SAVEZA BEOGRADA PORUČUJU:

 

Bez pritiska na izbore

ljuba i acaPosle sastanka Izvršnog odbora od pre dva dana, kada su predstavnici Beograda posle više od četiri sata uspeli da „obore“ dosadašnjeg predsednika ŠSS Milutina Karaklajića (70), bura se polako stišava.

Do izborne Skupštine, Karaklajića će menjati nezavisni član IO, predsednik Skupštine Petar Katanić Vujić, što je izbor kojim su svi na kraju zadovoljni.

Do 4. decembra, ostalo je malo vremena, ali sada niko ne sumnja da će se izborna skupština pripremiti na vreme i bez problema.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Ana Jelušić završila karijeru zbog problema s astmom

– Strasti treba smiriti – poručuje Aleksandar Milijanović, kandidat Šahovskog saveza Beograda za predsednika ŠSS. – Najbitnije je da su se ovim potezom stekli uslovi za demokratske izbore, gde će svaki  podsavez moći da predloži svoje kandidate i da prezentira njihov program. Na osnovu toga, delegati Skupštine, imaće mogućnost da, bez pritisaka sa strane, izaberu najbolje rešenje u cilju unapređenja šaha u Srbiji.

Kako kaže Milijanović, to bi trebao da bude zajednički cilj svih šahista i šahovskih radnika.

Povezana vest:  KUGLANJE, Crvena zveda druga u Skoplju

– Krajnje je vreme da se svi angažujemo i da zajedničkim snagama vratimo srpskom šahu staru slavu – poručuje Milijanović. – Kada kažem svi, mislim na šahiste koji su značili, i znače puno na domaćoj i međunarodnoj sceni, a značajno mesto treba da imaju i klubovi koji su jedini pravi nosioci šahovskog života. Svi treba da smognu snage u zajedničkom cilju, a Beograd će biti integrativni faktor toga, da pomognu klubovima kako bi se olakšalo njihovo funkcionisanje.

Povezana vest:  Ministarka Alisa Marić poželela sreću šahistima na Olimpijadi

Zadovoljan postignutim u poslednjih nekoliko dana je i predsednik ŠS Beograda LJubomir Riznić. Kako kaže, najvažnije je da se poštuju pravila i da ne bude pritisaka.

– Nije problem u kandidatima. Svi savezi mogu da istaknu svog čoveka, za koga misle da može da doprinese razvoju šaha. Ko ima najbolji program pobediće. Ali, ne treba da bude pritisaka sa strane, posebno ne iz kancelarije ŠSS kao što je to bio slučaj do sada – jasan je Riznić.