hokej_ISL-SRB_20

HOKEJ NA LEDU

Srbija izborila opstanak u A grupi Druge divizije SP

 

Reprezenacija Srbije u hokeju na ledu izborila je opstanak u A grupi Druge divizije prvenstva sveta pošto je danas u poslednjem kolu šampionata u Rejkjaviku savladala selekciju Novog Zelanda sa 17:0 (7:0,6:0,4:0). Hokejaši Srbije opravdali su ulogu favorita u meču protiv najslabije ekipe šampionata i ubedljivim trijumfom obezbedili opstanak, dok će se reprezentacija Novog Zelanda sledeće sezone takmičiti u nižem rangu, grupi B.

Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Sedam medalja za Beogradski streličarski klub na državnom prvenstvu

Po tri gola postigli su Janković i Filipović, dva puta su strelci bili Ilić, Gabrić, Sretović i Kovačević, dok su po jednom mrežu pogodili Raković, Milovanović i Babić. Posle četiri vezana poraza reprezentacija Srbije je u poslednjoj utakmici šampionata deklasirala selekciju Novog Zelanda i tako popravila utisak nakon slabih rezultata u prethodnim mečevima, dok su Novozelanđani potvrdili da su zalutali u ovu diviziju, pa će se od sledeće godine zasluženo takmičiti u nižem rangu.

Povezana vest:  SKVOŠ, Anja Trifunović i Nikola Bogojević osvojili titule juniorskog prvaka Srbije

U drugom meču dana od 18.30 časova po našem vremenu sastaju se Estonija i Španija, u utakmici koja će odlučiti pobednika šampionata i putnika u viši rang – B grupu Prve divizije, dok će osvajača bronzane medalje u Rejkjaviku direktno odlučiti poslednji meč u kojem se od 22 časa sastaju Hrvatska i domaćin Island.

Mesto Novog Zelanda u A grupi Druge divizije sledeće godine zauzeće Belgija, koja je osvojila zlatnu medalju u B grupi svetskog prvenstva, od 2. do 8. aprila u Bugarskoj.

Povezana vest:  KARLING, Položen kamen temeljac za karling centar u Surčinu

Rezultati svih mečeva reprezentacije Srbije na SP u Rejkjaviku:

12. aprila: Estonija – Srbija 5:2

13. aprila: Srbija – Island 3:5

15. aprila: Španija – Srbija 4:2

17. aprila: Srbija – Hrvatska 3:6

18. aprila: Novi Zeland – Srbija 0:17