cricket

KRIKET
Selekcija Beograda učestvovala na Kodeks kupu u Temišvaru
 
Na poziv nedavno osnovanog kriket kluba Temišvar Titani, selekcija Beograda sačinjena isključivo od domaćih igrača, uspešno je predstavila srpski kriket na turniru održanom ove subote. Po izuzetno toplom vremenu, na fudbalskom terenu predivnog sportskog kompleksa Politehničke akademije u Temišvaru odigrana su dva meča.
U prvoj utakmici dana, selekcija Beograda odmerila je snage sa starim znancima, klubom Banat Lajons, veoma jakom ekipom za koju nastupaju uglavnom južnoazijski studenti medicine.  Kapiten naše ekipe, Ninković, odabrao je da udara u prvom iningsu, ali naši momci (i devojka, Magdalena Nikolić) za dvadeset overa postigli su tek 80 trčanja, što je izgledalo kao lak zalogaj za Lavove (Đokić 17, Tošić 8; Pavitar 3-12, Babar 3-14). Međutim, u nastavku igre možda i najbolji inings koji smo videli do sada od neke naše selekcije. Utakmica je ušla u neizvesnu završnicu i u jednom trenutku je izgledalo da Srbi mogu da iznenade, međutim Gaurav je ipak sigurnom igrom doveo Lavove do pobede za dva viketa (Raviradž 20, Gaurav 12; Đurić 3-25, Ranitović 2-17).
Druga utakmica dana bila je, zapravo, prva utakmica novog temišvarskog kluba Titani, sačinjenom skoro isključivo od Rumuna. Domaćini su udarali u prvom iningsu i postigli solidnih 85 trčanja (Radžeš 54, Radu 6; Đorović 4-10, Tošić 3-22), što ipak nije predstavljalo veći problem za dosta iskusnije Beograđane, te je taj skor prestignut u trinaestom overu uz gubitak šest udarača (Đurić 26, Nerandžić 10; Remus, Merčea).
Predsednik KFS, Dajč, pohvalio je izuzetnu organizaciju turnira:  „Domaćini su nas zaista impresionirali, prisustvo državnih medija, sjajni uslovi za igru, brojna publika nisu nešto što se često viđa na kriket mečevima u regionu. Nadamo se da ćemo do kraja ove sezone dočekati obe ekipe u Beogradu i da ćemo moći da uzvratimo na ovakvom divnom dočeku.“ Kapiten ekipe, Ninković istakao je pozitivan trend povećanja broja domaćih igrača „Prijatno sam iznenađen brojem i posvećenošću lokalnih igrača ekipe Titana. Neki od njih su već sasvim dobri igrači, ali svi imaju izražen takmičarski duh i ljubav prema kriketu što i jeste ključno za razvoj sporta.“

 

Povezana vest:  Skijaški seminar na Staroj planini