zenska_trka_2011

Festival ženskog sporta u nedelju na Adi Ciganliji
 
Na sportskim terenima Ade Ciganlije u nedelju, 3. juna, od 10 časova biće održan, peti po redu, Festival ženskog sporta. Pokrovitelji su Ministarstvo omladine i sporta, Sekretarijat za sport i omladinu i JP „Ada Ciganlija”, a orgnizator Sportski savez Rakovice. Festival ženskog sporta podržava Kancelarija poverenika za zaštitu ravnopravnosti i opština Rakovica. Očekuje se učešće preko 2.000 devojčica i žena. Na festivalu će učestvovati 60 sportskih klubova iz Beograda i 15 gradova Srbije, kao i rekreativke svih uzrasta.
Festival ženskog sporta je jedinstven u svetu, multidisciplinarni sportski projekat namenjen ženama svih doba u domenu vrhunskog i rekreativnog sporta iz 38 sportskih disciplina. Ova manifestacija nastoji da angažuje što više žena, sportskih organizacija ili institucija, javnih i privatnih subjekata ili indirektno vezanih za razvoj i afirmaciju ženskog sporta. Strateški imperativ Festivala ženskog sporta jeste podsticanje većeg učešća žena u sportskim i rekreativnim aktivnostima u pravcu kreiranja novih generacija zdravih i uspešnih žena Srbije.
Promoteri Petog festivala ženskog sporta su Zorana Arunović, Ana Joković, Milena Reljin, Marina Maljković, sestre Moldovan, Bogdan Boća Obradović, Dragoljub Đuričić, Boda Ninković i drugi.

 

Povezana vest:  Softbolaši, dizači tegova i skajboleri prikupili 28.500 za nastradale u poplavama