miks_parovi_Srbija_osvajaci_medalja_2

KUGLANJE
Zorica Barać i Đorđe Jovanić šampioni Srbije u miks parovima
 
Zorica Barać i Đorđe Jovanić iz kuglaškog kluba  Apatin, osvojili su titulu šampiona Srbije u miks parovima na Prvenstvu Srbije odigranom u Vrbasu.
U finalu su sa 2:0 savladali Marinu Jokić (EDB) i Jovana Kerečkog (Crvena zvezda BN Bos). Treće mesto na osnovu rezultata iz kvalifikacija zauzeo je par  Nataša Svilar (Apatin) – Boško Žigić (Apatin).
U polufinalu, Nataša Svilar i Boško Žigić izgubili su od Marine Jokić i Jovana Kerečkog posle doigravanja. U setovima je bilo 1:1, a odlučile su „zlatne kugle“ i 12:11 za Jokićevu i Kerečkog. U drugom polufinalu, Zorica Barać i Đorđe Jovanić su sa 2:0 savladali Stanu Milanković iz Eđšega i Srbu Vranješa iz somborskog Vihora.
Ovo je druga šampionska titula Zorice Barać ove godine, jer je slavila i u parovima sa drugaricom iz kluba Natašom Savić. Ima titulu u paru takođe sa Savićevom i iz 2010. Zorica Barać je 2006. u Banjaluci osvojila titulu šampiona sveta u miksu sa Vulmošem Zavarkom. Osvojila je i pojedinačnu šampionsku titulu u kombinciji 2011.
Osvajači medalja u miksu na Šampionatima Srbije u poslednje tri sezone – 2009: 1. Nevanka Mitić (Putar Niš)) – Duško Ilić (Niš put), 2. Marija Gajin (SPC Vojvodina) – Zdravko Kresović (Vojvodina), 3. Nevenka Joković (Hajduk) – Stevan Panić (Hajduk).
2010: 1. Ana Radaković (Petrovaradin) – Saša Juhas (Sloven), 2. Jasmina Šoljanin (EDB) – Dragoslav Vuksanović (Metalac, Gornji Milanovac), 3. Ivana Cigulajkić (Toza Marković, Kikinda) – Slobodan Simonović (Banat).
2011: 1. Nevenka Joković (Pionir) – Velimir Joković (Hajduk), 2. Slobodanka Todić – Ljubomir Štetin (Ada kompjuters), 3. Borka Popović – Goran Cimeša (Petrovaradin).
Povezana vest:  KLIZANJE, EP 2011, ŠVAJCARSKA, Marina Seh završila učešće na prvenstvu Evrope