kzn_rvanje _gedza_jun_2012

26. MEMORIJAL „LJUBOMIR IVANOVIĆ GEDŽA“ (15. I 16. JUN)

Praznik rvanja u Šumicama

 

Iako je termin memorijalnog turnira “Ljubomir Ivanović – Gedža”, standardno, početkom godine, naredno, 26. takmičenje u grčko rimskom stilu za senior biće održano naredne nedelje i trajaće dva dana. Organizator će i ovoga puta biti RK Partizan a strunjače će biti postavljene u hali Šumice 15. i 16. juna a, za sada, prijavljeno je 12 nacionalnih selekcija a očekuje se 15. Naravno srpskoj publici prikazaće se i Aleksandar Maksimović (do 66 kg) koji je jedini predstavnik Srbije na predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu.

Povezana vest:  EP AZERBEJDŽAN, Petkoviću srebrna medalja zlatnog sjaja

– Učestvovaće sve bivše jugoslovenske republike, a raduje me dolazak najvećih rvačkih sila Amerike i Rusije. Svoj dolazak su potvrdili rvači Turske, Iraka, Slovačke, Mađarske, a i Indija se interesuje. Ovo je jedan od najjačih A turnira na svetu. Dolazi uoči Olimpijskih igara u Londonu i svi takmičari su u završnoj fazi priprema. Biće to prilika da naši rvači provere snagu – rekao je Rajko Baltić, direktor turnira i Rvačkog kluba Partizan.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Odlično rvanje u Areni i drugog dana

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković očekuje da organizacijom dostojno reprezentuju državu i savez. Od takmičara prvenstveno očekuje da se dobro bore, a tek onda osvoje medalje. Tehnički organizator je rvački klub Partizan, a pokrovitelji grad Beograd, i opštine Voždovac i Mladenovac.

– Biće to prava prilika da se promoviše Beograd i prikažemo naše gostoprimstvo. Ovo mi je četvri rvački turnir u kojem učestvujem u organizaciji i do sada nije bilo problema – kazao je pomoćnik gradskog sekretara za sport Nemanja Radović, koji je predsednik Organizacionog odbora turnira.

Povezana vest:  Rvači i džudisti Radničkog na putu za Šabac

Promoteri takmičenja su nekadašnja ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković, Goran Kasum, Momir Petković, Vuk Bojović, Vuk Rašović i Milena Reljin. Predviđene su i novčane nagrade za najbolje, pa tako pobednik dobija 20.000 dinara, drugoplasirani 10.000, a osvajač bronze 5.000. Ovoga puta će se naplaćivati i kotizacija.