Treci_B_turnir_-_BGD_2012_Pobednice

BADMINTON

ОDRŽAN TREĆI B TURNIR – BGD 2012,  BULATOVIĆEVA I KOCH NAJBOLJI
 
U organizaciji Badminton kluba Beograd, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Skupštine grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, uz podršku Badminton saveza Beograda, Badminton saveza Srbije i kompanije “Tin šped” iz Beograda, u subotu 02. juna u sportskim salama Tehničke škole u Železniku održan je “TREĆI B TURNIR – BGD 2012”.
Na zvaničnom takmičenju, koje se nalazi u kalendaru Badminton saveza Srbije, uz masovno učešće predstavnika šest klubova iz Beograda, Novog Sada, Vršca i Pančeva, pod sloganom ‘’Igraj, druži se, uživaj, opusti se!“, za nove bodove na srpskim B rang listama takmičari su se nadmetali u konkurencijama muškaraca i žena pojedinačno.
Treci_B_turnir_-_BGD_2012_PobedniciPravo učešća na B turnirima imaju svi badminton igrači osim najboljih 16 u konkurenciji muškog singla odn. najboljih 10 u konkurenciji ženskog singla prema važećim A rang listama Badminton saveza Srbije.
Na odlično organizovanom “Trećem B turniru – BGD 2012”, zlatnim medaljama su se okitili Marija Bulatović i Bo Koch iz Badminton kluba “Clear” iz Beograda. Srebrne medalje su takođe pripale beogradskim takmičarima Mariji Mirjanić (BK Clear – BG) i Dušanu Milivojeviću (BK Beograd). Bronzana odličja su podelili Milica Uskoković (BK Pančevo), Tijana Manić (BK Clear – BG), Vladimir Aćimac (BK Heliantus – NS) i Milorad Misimović (BK Pančevo).
-Pored takmičarskog, organizacija B turnira ima poseban razvojni značaj. Sve masovniji odziv takmičara iz većine srpskih badminton centara nam pokazuje da je uvođenje nove kategorizacije takmičenja pun pogodak. B turniri su prilika da rekete ukrste takmičari različitog nivoa kvaliteta. Razigravanje po grupama i završnica takmičenja po formi eliminacija zadovoljava potrebe svih učesnika i omogućava odigravanje velikog broja mečeva. Na upravo završenom takmičenju, predstavnici najmlađeg razvojnog badminton centra iz Vršca su zabeležili prve pobede u seniorskoj konkurenciji što će ih dodatno motivisati za dalji naporan rad.  – izjavio je Radomir Jovović, predsednik UO Badminton saveza Srbije.
Nacionalna takmičarska sezona nastavlja se narednog vikenda održavanjem tradicionalnog “XII Kupa grada – Trofeja Beograda 2012 u badminton” na kome će se takmičiti najbolji seniori (turnir A kategorije) i juniori u konkurencijama do 11, 13 i 15 godina.

 

Povezana vest:  GOLF, Vuds se obraća javnosti prvi put posle tri meseca