Pozderac_i_Jankovic2

FED KUP REPREZENTATIVKA SRBIJE POSETILA ZAVOD ZA SPORT I MEDICINU SPORTA REPUBLIKE SRBIJE
Jelena kao supermen
 
Srpska teniserka Jelena Janković posetila je danas Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije gde je bila gost ove institucije i gde je odradila testiranja – biohemiju, ekg,  test na opterećenje koji određuje aerobno-anaerobni prag i anaerobnu zonu rada, potrošnju kiseonika i laktata, što je jako bitno za doziranje treninga. Testiranja su odrađena na najsavremenijem aparatu izokinetički dinamomemtar.
“ Zadovoljna sam rezultatima koji pokazuju da su dosadašnje pripremne faze za mečeve i turnire odrađeni kvalitetno i uspešno, u narednom periodu ću nastaviti istom posvećenošću prema treningu kao i do sad. Posebna zahvalnost direktoru Zavoda Jasminku Pozdercu na gostoprimstvu i toploj dobrodošlici, imala sam sjajne uslove za testiranja, na najsavremenijim spravama, sa sjajnim lekarima i stručnjacima u ovoj oblasti, koja je jako važna za svakog sportistu koji se bavi vrhunskim sportom. Prijatno sam iznenađena kapacitetom i svim raspoloživim sredstvima i uslovima za testiranja sportista koje nudi i ima naš Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, sve čestitke i sigurno je da ću i ubuduće dolaziti ovde”  – rekla je Jelena koja će Srbiju predstavljati na OI u Londonu, što će biti njeno treće učešće na Olimpijskim igrama u dosadašnjoj karijeri.
Direktor  Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Jasminko Pozderac je izrazio veliko oduševljenje posetom Jelene Janković ovoj instituciji.
“Velika nam je čast što je svetska teniska zvezda, naša Jelena Janković posetila Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije i ukazala veliko poverenje Zavodu kao domaćoj sportskoj medicinskoj instituciji. Izabrala je da se ovde testira, pored sportsko-medicinskih centara širom sveta koji su joj je na raspolaganju i time je još jednom pokazala partirtoziam i njeno veliko srce za Srbiju. Jelena je sve zaposlene u Zavodu osvojila svojim šarmom, spontanošću i energijom, još jednom svima nama je dokazala i pokazala koliko je veliki čovek i sportista. Vrata Zavoda su uvek otvorena za sve srpske sportiste i veliko nam je zadovoljstvo što možemo da pomognemo i doprinesemo u jednom delu rada naših sportista – rekao je direktor Pozderac.

 

Povezana vest:  Vilijams pobedila Makarovu za finale US Opena