maksa_kina (1)

Maksimović dobio medalju sa EP i najavio novu u Londonu

 

Reprezentativac Srbije u rvanju Aleksandar Maksimović izjavio je danas da želi da osvoji medalju na predstojećim Olimpijskim igrama i našem najtrofejnijem sportu donese novo odličje sa najvažnijeg takmičenja.  Maksimović je minulog vikenda na kvalifikacionom turniru u Kini zauzeo treće mesto i ostvario olimpijsku normu.

-Nije bilo lako zbog puta u Kinu i borbi. Srećan sam, jer je Rvački savez uložio dosta u mene, a nadam se da će i Davor Štefanek ispuniti normu. Naredne dve nedelje ću odmarati, a nakon toga počinjem pripreme jer želim da osvojim medalju – rekao je Maksimović na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Aleksandar Veliki Maksimović spreman za Beogradsku arenu

Potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Ivan Todorov danas je Maksimoviću uručio bronzanu medalju sa nedavnog EP, koju je dobio nakon što je Šveđanin Matijas Gunter bio pozitivan na doping testu.

-Drago mi je zbog medalje. Nadam se da ću se u Londonu plasirati u finale, a tamo, šta bude – dodao je Maksimović.

Trener rvačke reprezentacije Srbije Sreten Damjanović rekao je da je ponosan na uspeh Maksimovića i da ima velika očekivanja od njega u Londonu.

Povezana vest:  Davor Štefanek osvojio srebrnu medalju na EP

-Turnir je bio naporan. Rvanje je najteži sport, a u Pekingu smo imali 510 takmičara iz 128 zemalja. Rvanje dobija svoje mesto i žao mi je što se ne pamte vremena kada su postizani bolji rezultati. Za to su potrebni uslovi i pravi ljudi na pravom mestu – rekao je Damjanović.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković rekao je da je plasman Maksimovića zajednički uspeh i da očekuje da na predstojećim turnirima ostali rvači izbore vizu za London. Potpredsednik RSS i prvi čovek Partizana Rajko Baltić izjavio je da je Maksimović doneo veliku radost i reprezentaciji i klubu, jer će posle više decenija Srbija imati predstavnika na OI.

Povezana vest:  EP FINSKA 2014, Loš dan za srpske Orlove

Još četvorica srpskih rvača pokušaće da se kvalifikuju za Olimpijske igre. Davor Štefanek (do 60 kilograma), Goran Bulatović (do 84 kg), Dejan Franjković (96 kg), Nemanja Pavlović (120 kg).

maksa_kina (2)