modelarstvo

VAZDUHOPLOVNO MODELARSTVO
Srbiji šest medalja za vikend
 
Vazduhoplovni savez Srbije i aeroklub “Franjo Kluz” organizovali su za vikend na poznatom modelarskom “letilištu” kod sela Aradac, 45. Memorijal Đorđe Žigić, a srpski takmičari osvojili su čak šest medalja na ovom takmičenju za svetski kup vazduhoplovnih modelara. Takmičari iz čak deset zemalja nadmetali su se u kategorijama slobodno letećih modela klase F-1-ABC u  juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.
Seniori su u klasi jedrilica (F1A) i gumenjaka (F1B) tek nakon dodatnih letova rešili pitanje pobednika, a kod juniora situacija nije bila ništa lakša. Naš junior, Filip Marković osvojio je bronzanu medalju u kategoriji F1B.
Velika borba među seniorima se vodila za 3. mesto i tek nakon drugog fly offa odlučeno je kome pripada 3. mesto. U konkurenciji 28 takmičara, naš takmičar, Slavko Savić uspeo je da osvoji treće mesto u kategoriji F1A (seniori), dok je u kategoriji F1B do šestog turnusa vladala napeta situacija. Petorica takmičara bili su izjednačeni, ali je u finalu Svetozar gostojić uspeo da se izbori za prvo mesto.
Među seniorima u kategoriji F1C najbolji su bili srpski takmičari koji su osvojili sve medalje – 1. mesto  Bijelić Branko, 2. mesto  Lakić Dragan , 3. mesto  Živa Kovački.

 

Povezana vest:  ZOI VANKUVER 2010, SPUST, Defago brži od Svindala i Milera