dragan_svilanovicSTRELIČARSTVO

Trojica Srba na Prvenstvu Evrope u Poreču

 

Srbija će imati trojicu streličara na Šampionatu Evrope čiji će domaćin od 16. do 21. marta biti Poreč.

U seniorskoj konkurenciji kompaund stilom (lukovi sa točkićima) gađaće Danilo Mioković iz Pančeva, a olimpik stilom Dragan Svilanović iz novog beogradskog kluba Elit arčeri. U juniorskoj konkurenciji olimpik stilom Srbiju će predstavljati Luka Popović državni juniorski rekorder i šampion iz kluba Elit arčeri.

Povezana vest:  Nova ruska antidoping agencija spremna za rad

Sva trojica su morala, da bi učestvovali na Šampionatu Evrope da polože depozit u Streličarskom savezu Srbije za pokriće troškova ukoliko takmičenje ne završe (shodno novi propisima Ministarstva omladine i sporta Srbije) u prvoj trećini učesnika. Takođe, u ovoj fazi sve troškove sami plaćaju, a ukoliko ostvare plasman u prvoj trećini, SS Srbije će im vratiti depozit i pokriti troškove učešća u Poreču. Ministarstvo omladine i sporta Srbije je, naime, od ove godine propisalo da granski sportski savezi mogu da opravdaju budžetska sredstva samo ako im se sportisti na svetskim i evropskim prvenstvima plasiraju u prvu trećinu učesnika.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Pobeda Slovenaca u ekipnoj konkurenciji

Kvalifikacije Poreču u seniorskoj i juniorskoj kategoriji sa oba oružja su u sredu, eliminacije na ispadanje u četvrtak, u petak su juniorsko polufinale i finale, a u subotu seniorsko finale i polufinale. Srpski streličari se u subotu vraćaju jer je u nedelju 21. marta zakazan državni šampionat u Pančevu.