prvenstvo_srbije_grepling_mart_2010GREPLING

PRIPREME ZA SP U POLJSKOJ

Na Košutnjaku sito za nacionalni tim

 

Minulog vikenda održano je Prvenstvo Srbije u Beograd. Nastupilo je 80 – tak takmičara u svim težinskim kategorijama u verziji No Gi (bez kimona). U svim kategorijama viđene su odlične borbe I rapoloženi borci. Ipak, neće svi moći da putuju u poljski Krakov na planetarni skup.

Podsećanja radi, krajem prošle godine održano je svetsko prvenstvo u greplingu u SAD a ove godine SP je trebalo da se održi u Beogradu, u decembru. Ipak, predstavnici Svetske rvačke federacije (FILA) promenili su kalendar takmičenja i SP stavili da se održava u martu.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Dve pobede i tri poraza srpksih rvača

Mnoge nacionalne federacije to je iznenadilo ali će, veliki broj takmičara doći u Poljsku, prema poslednjim informacijama.

Selektor greplinga u Srbiji Dalibor Perović, dva dana posle održanog Prvenstva Srbije odlučio je koga će pozvati na pripreme.

-Posle završenog prvenstva Srbije, a povodom predstojećeg Svetskog prvenstva u Poljskoj, naši momci će se okupiti u proširenom sastavu reprezentacije već od sutra na pripremama gde će biti održani i kontrolni mečevi za izbor onih najboljih koji će nas predstavljati u Krakovu i koji će Srbiji doneti još svetskih medalja. U svim kategorijama konkurencija je izuzetno jaka i još uvek se ne zna konačan spisak momaka koji će nas predstavljati u Poljskoj – rekao je Perović.

Povezana vest:  SP MAĐARSKA 2013, Maksimović ostao bez medalje

Perović je objavio I pisak takmičara za pripreme.

Na pripreme su pozvani: Filip Marinković, Vukoje Stešević, Miroslav Andrijašević, Milorad Vlaić, Dušan Lazić, Nikola Zeković, Nikola Nešić, Nikola Minić, Dušan Džakić, Filip Božić, Svetislav Glušac, Marko Vuković, Marko Ignjatović, Nenad Latinčić, Dragutin Milošević, Marko Miničić, Nenad Ognjanović, Srđan Rokvić, Predrag Budić, Srđan Klisarić, Dragan Tešanović, Goran Bulatović, Vladimir Radosavljević, Nenad Dukić, Dejan Barović i Radomir Petković, kao i devojke: Anđela Krčmarević, Bojana Joličić, Jovana Krčmarević, Aleksandra Tasić, Ana Tuba, Eva Tuba i Merima Galetin.

Povezana vest:  Partizan sa Rusima u prvom meču

-Ovo je ekipa koja će narednih deset dana trenirati na Košutnjaku, u odličnim uslovima koje nam je obezbedio Republički zavod za sport Srbije, i od koje će se isfiltrirtati najbolji sastav, za planetarni skup. Pokušaćemo da ostvarimo bolji rezultat od prošlogodišnjeg a to su dva peta mesta i tri medalje. Svi pomenuti takmičari su izuzetni borci i nijanse će odlučivati u izboru za prvu postavu – rekao je na kraju Perović.