partizan_bled_slohkej_1

HOKEJ NA LEDU

Partizan ne igra u Slohokej ligi

 

Čelnici Hokejaškog kluba Partizan poslao je saopštenje za javnostzbog odluka da ne nastupe u Slohokej ligi naredne sezone.

Saopštenje objavljujemo u celosti.

Hokej klub „Partizan“ oseća obavezu da sportsku javnost informiše o razlozima zbog kojih neće nasupiti u sledećoj sezoni ni u jednom regionalnom takmičenju obzirom na to da je u prethodnim godinama igrao u „Slohokej“ ligi sa velikim uspehom i u poslednje dve godine osvajao prvo  mesto i pobeđivao u plejofu.

U pripremama za predstojeću sezonu planiran je nastup u regionalnom takmičenju sa nazivom „MOL“ liga u kome je trebalo da nastupi pored Partizana dva kluba iz Slovačke, dva kluba iz Rumunije i pet klubova iz Mađarske. Uslov za nastu je bio da kontrolor lige dođe u Beograd 20 avgusta i utvrdi postojanje uslova za odigravanje utakmica. Prvenstveni uslov je bio postojanje leda u hali „Pionir“.

Povezana vest:  NHL, sreda 27. januar

Zbog nerazumevanja značaja koji za srpski hokej ima nastup Partizana u MOL ligi nadležni su postavljanje leda u tom terminu uslovili kupovinom sati na ledu po ceni od 14922 dinara. (informisanja radi, u Mađarskoj je cena sata leda 40 eura). Drugi uslov je bio namirenje starih dugova svih klubova koji koriste halu Pionir. Napominjemo da Partizan nema neizmirenih obaveza prema hali.

Povezana vest:  Održana komemoracija povodom smrti Svetozara Gligorića

Pored navedenih problema u samom tehničko organizacionom delu hokejaški klub Partizan je i do sada funkcionisao bez pomoći bilo koje vrste od strane države i grada. Ako se zna da je Slovačka  vicešampion Top divizije, da je u četvrt finalu izbacila reprezentaciju SAD, da je Mađarska u prvoj diviziji u a grupi i da su i Rumunski reprezentativci takođe u prvoj diviziji, korist za srpski hokej učešćem Partizana u takvoj ligi bi bilo više nego korisno. Korist od toga bi svakako bila i za državu u celini a posebno za grad Beograd koji bi bio u prilici da se potpuno besplatno reklamira kao organizator i ove vrste takmičenja, pored mogućnosti da u turističku ponudu uvrsti i ovu vrstu aktivnosti,  ali očigledno za to nije postojao interes nadležnih. Uz hokej u zemljama iz kojih je trebalo da dolaze klubovi stoje velike konpanije koji su potencijalni investitori, a minimalan napor koji je trebalo da se učini svakako bi se višestruko vratio.

Povezana vest:  NFL LIGA, Džetsi dobili Minesotu

Hokej klub Partizan je prinuđen da profesionalnu ekipu pretvori u amatersku i da tavori bez ozbiljnijih ambicija na međunarodnom nivou. Mladi igrači su dosada u Partizanovim igračima videli uzore i razlog zbog koga igraju i naporno treniraju. Nedostatak sluha je to vrlo grubo prekinuo.