ivica_dacicDačić obišao Olimpijsko selo u Londonu

 

Prvi potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić posetio je danas Olimpijsko selo u Londonu i prisustvovao prezentaciji o merama bezbednosti koje će tokom igara biti preduzete. Olimpijske igre će u Londonu biti održane 2012. godine i za britansku prestonicu predstavljaju događaj visokog rizika.

-Moramo reći da će Olimpijske igre biti bezbedne i radićemo na tome da učesnicima i posetiocima to i osiguramo – rečeno je na prezentaciji o merama bezbednosti i antiterorizma, koja je danas održana na vidikovcu pored Olimpijskog sela.

Povezana vest:  Zvaničnici OKS i ministarka posetili sportiste Srbije u Olimpijskom selu

Izgradnja sela koštaće Veliku Britaniju devet milijardi funti, a budžet izdvojen za bezbednost iznosi 600 miliona funti. Olimpijadu će pratiti 20.000 novinarskih ekipa, a dnevno se očekuje pola miliona posetilaca.

Predstavnici britanskog ministarstva unutrašnjih poslova i drugih vladinih agencija zaduženih za bezbednost igara naglasili su da vlada radi na izradi strategije protiv terorizma i da sve bezbednosne strukture moraju biti spremne za brzu reakciju.

Povezana vest:  SOFTBOL, Održan žreb za Evropski kup, Italija favorit

-Smatraćemo da su Olimpijske igre 2012. uspešne ukoliko se odigraju mirno – zaključili su predstavnici britanskog ministarstva unutrašnjih poslova.