Detalj sa utakmice.AMERIČKI FUDBAL

Sutra počinje takmičenje u srpskoj Super ligi

 

Utakmicama prvog kola ovog vikenda počinje Superliga u američkom fudbalu koja će, pod okriljem Srpske asocijacije americkog fudbala (SAAF), biti podeljena u u dve divizije.

U elitnoj A diviziji za titulu će se od 27. marta do finala zakazanog za 20. jun boriti šest ekipa: aktuelni šampioi Vukovi iz Beograda, proslogodišnji finalisti novosadske Vojvode, somborski Keltsi, Legionari iz Sremske Mitrovice, Imperatori iz Niša i Hantersi iz Vrbasa.

Povezana vest:  Zorani Arunović bronza i kvota za Pariz!

U diviziji B takmičiće se sedam timova, prvoplasirani će direktno ići u A diviziju, a drugiplasirani će igrati u baražu protiv petoplasiranog tima iz elitne divizije. U niži rang na kraju sezone ide šestoplasirani tim iz A divizije.

Članovi B divizije su Indijans iz Inđije, Lavovi iz Vršca, Hajlendersi iz Beograda, Forestlendersi iz Majamija, Spartanci iz Subotice, Grofovi iz Novog Kneževca i Mamuti iz Kikinde.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Šild razmišlja o završetku karijere

Ovog vikenda igraju se utakmice prvog kola B divizije, u subotu se sastaju Indijans-Grofovi, a u nedelju igraju Lavovi-Forestlendersi i Spartanci-Hajlendersi.

Utakmice prvog kola grupe A igraju se 27. i 28. marta.

U plej-ofu i borbi za titulu na kraju sezone učestvovaće četiri najbolje ekipe divizije A.