mos_24_08_2012 (5)

Ministarka Alisa Marić poželela sreću šahistima na Olimpijadi

 

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić priredila je danas ispraćaj za srpske šahovske reprezentacije, koja će od 27. avgusta do 10. septembra učestvovati na Šahovskoj olimpijadi u Istanbulu.

-Želim vam da na predstojećoj Šahovskoj olimpijadi ostvarite najbolji mogući rezultat i dostojno predstavljate našu zemlju. Šahovske olimpijade su za šahiste ono što su Olimpijske igre za druge sportove. To je najznačajnije i najmasovnije šahovsko takmičenje, jer se na jednom mestu nadmeću sve nacije sveta – rekla je Marić.

Povezana vest:  KUGLANJE, Dva derbija u četvrtfinalu Kupa Srbije Senta Visa prom – Beograd „Poštanska štedionica“ i Metalac – Partizan!

Na Šahovskoj olimpijadi takmičiće se sportisti iz 160 zemalja, a Srbiju će predstavljati 10 šahista.

-Ponosni smo na našu šahovsku prošlost, na medalje koje smo osvajali. Svesni smo da šah napreduje i da je konkurencije sve teža. Možda je i bolje što ne spadamo u sam krug favorita. Iznenađenja su uvek moguća – dodala je Marić.

Povezana vest:  O'Saliven: Imam još tri ili četiri godine vrhunskog snukera

Ona je podsetila da je pre četiri godine Srbija u poslednjem kolu u Drezdenu igrala meč za medalju.

-Znam kako se osećate, imala sam priliku da igram na Olimpijadi, uzbuđenje je veliko. Iako ovaj susret ima ličnu notu, on pre svega predstavlja podršku Srbijei građana. Niste sami, svi smo uz vas, radovaćemo se svakoj vašoj pobedi – poručila je ministarka, takođe šahovski velemajstor.

Povezana vest:  SLOHOKEJ LIGA, Pobeda hokejaša Partizana protiv Graca

Mušku reprezentaciju Srbije u Istanbulu čine Ivan Ivanišević, Robert Markuš, Miloš Perunović, Nikola Sedlak i Dušan Popović, a žensku Nataša Bojković, Marija Manakova, Anđelija Stojanović, Marija Rakić i Ana Benderać.

mos_24_08_2012 (2)